Το νέο Mondeo θα κυκλοφορεί και ως Crossover;


To 2021, μεταξύ άλλων, είναι και η χρονιά που η Ford θα κυκλοφορήσει το νέο της Mondeo. Και όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, πολλά θα αλλάξουν στην αναμενόμενη, πέμπτη γενιά του αυτοκινήτου.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 4/1/2021

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε διέρρευσαν στο Instagram από το χρήστη Cochespias. Φαίνεται να έχουν τραβηχτεί μέσα στις εγκαταστάσεις της φίρμας και απεικονίζουν το νέο Mondeo, το οποίο μικρή σχέση θα έχει με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. Κρίνοντας από τις εικόνες, επιβεβαιώνονται οι φήμες που κυκλοφορούσαν, ότι η νέα γενιά του θα προσεγγίζει στη φιλοσοφία των crossover, με ψηλότερο αμάξωμα και αντίστοιχα υπερυψωμένες αναρτήσεις.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ του πρωτότυπου, τα εμπρός φωτιστικά σώματα δείχνουν πιο αιχμηρά από ποτέ. Αντίστοιχα και η κυψελοειδής μάσκα διεκδικεί το χώρο της, σε μία μεγάλη μετωπική επιφάνεια. Πίσω πάλι, αρκετές σχεδιαστικές γραμμές θυμίζουν κάτι από τη Mustang Mach-E.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει αντίστοιχα η μία φωτογραφία του εσωτερικού. Σε αυτή μπορεί να λείπουν τιμόνια και άλλα βασικά στοιχεία, βλέπουμε όμως να δεσπόζει μία τεράστια οθόνη, κατά μήκος του ταμπλό. Πρακτικά, επιβεβαιώνονται τα λόγια των σχεδιαστών της φίρμας, που έλεγαν ότι η κατακόρυφου σχεδιασμού οθόνη του infotainment της Mach-E δεν θα αποτελέσει μονόδρομο για τις υπόλοιπες προτάσεις της φίρμας. Κρίνοντας μάλιστα από το πόσο πολύ η οθόνη αυτή φτάνει μπροστά από το συνοδηγό, το μόνο που μπορούμε να εικάσουμε είναι ότι θα προσφέρει ειδικές λειτουργίες και συστήματα ψυχαγωγίας για αυτόν.

Τώρα σε ό,τι αφορά τα συστήματα κίνησης, θεωρείται δεδομένο ότι η Ford θα προσφέρει μία ευρεία παλέτα, με διάφορες επιλογές συμβατικών κινητήρων και ηλεκτροκινητήρων, όπως έχει κάνει και με το Kuga. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει μία πιο τακτική ροή πληροφοριών γύρω από το νέο Mondeo, οπότε και θα επανερχόμαστε, ανά περίπτωση.