Το νέο μοντέλο της Geely μοιάζει πολύ με τη BMW X4


Η Geely θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες ένα νέο κουπέ SUV που οπτικά έχει πολλά κοινά με τη BMW X4.

  • 17/1/2019

Η κινέζικη Geely έχει αποφασίσει να επεκτείνει τη γκάμα της με ένα καινούργιο μοντέλο. Πρόκειται για ένα κουπέ SUV, το πρώτο της σε αυτήν την κατηγορία, που έχει την κωδική ονομασία FY11 και από το οποίο έχουν ήδη δοθεί τρεις teaser εικόνες στη δημοσιότητα και πρόσφατα διέρρευσαν οι φωτογραφίες που βλέπετε και οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στο China’s Autohome.

Η βάση του νέου Geely είναι το μεταβλητό πλαίσιο CMA (Compact Modular Architecture) στο οποίο βασίζεται μεταξύ άλλων τόσο το Volvo XC40 όσο και τα μοντέλα της Lynk & Co.

Αυτό πάντως δεν εμπόδισε καθόλου τους σχεδιαστές της κινεζικής εταιρείας να εμπνευστούν από τη BMW X4. Σε τέτοιο βαθμό που η δική τους δημιουργίας της μοιάζει πάρα πολύ, ειδικά αν δει κανείς το FY11 προφίλ, με τη χαρακτηριστική διαμόρφωση της οροφής στο πίσω μέρος της.

Οι προβολείς από την άλλη έχουν κάτι από Audi, ενώ τουλάχιστον η μάσκα και η χρωμιωμένη μπάρα που συνδέει τα πίσω φώτα παραπέμπουν στα άλλα μοντέλα της Geely.

Η BMW πάντως αποτέλεσε πρότυπο και για το εσωτερικό του κουπέ SUV της Geely, ενώ κινητήρας του θα είναι ένας τετρακύλινδρος turbo βενζίνης 2.000 cc με 238 PS, προέλευσης Volvo, ο οποίος θα συνδυάζεται με τετρακίνηση.