Το νέο Nissan Juke θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του 2019


Μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της η καινούργια γενιά του μικρού SUV της Nissan.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/8/2018

Όταν το 2010 είχε παρουσιαστεί η τρέχουσα γενιά του Nissan Juke είχε εντυπωσιάσει με την ριζοσπαστική εμφάνισή της. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η καινούργια, δεύτερη, που θα κάνει την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του 2019. 

Όπως είπε σε συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό ο αρχισχεδιαστής της ιαπωνικής εταιρείας Alfonso Albaisa «δεν θα μοιάζει ούτε με το IMx αλλά ούτε και με το καινούργιο Leaf. Θα είναι ένα αστικό SUV με ενδιαφέρουσα εμφάνιση, που θα παρουσιαστεί σύντομα». 

Η βάση του καινούργιου Juke θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πλαίσιο V του ομίλου Renault- Nissan- Mitsubishί, ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως οι εξωτερικές του διαστάσεις θα είναι σημαντικά μεγαλύτερες. Κι αυτό γιατί αυτή τη στιγμή το Juke είναι πιο μικρό από το νέο Micra.

H γκάμα των κινητήρων βενζίνης θα αποτελείται αποκλειστικά από υπερτροφοδοτούμενα σύνολα βενζίνης με 900 και 1.200 cc και απόδοση από 90 έως και 115 PS. Διαθέσιμος θα είναι και ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 dCi που θα φτάνε τα 110 PS, ενώ προαιρετικά αναμένεται να υπάρχει και τετρακίνηση. 

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό το νέο μικρό SUV της Nissan αναμένεται να μπορεί να εξοπλιστεί με άλλα τα διαθέσιμα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του ομίλου.