Το νέο Nissan LEAF στις κορυφές του Three Peaks Challenge.


To νέο LEAF, πλαισιωμένο από μια ομάδα ανθρώπων της Nissan, έλαβε μέρος σε μια ακραία δοκιμή αντοχής, υποστηρίζοντας μια αμιγώς «ηλεκτροκίνητη» ενέργεια του περιοδικού Autocar, στο National Three Peaks Challenge.

  • 29/7/2018

Το National Three Peaks Challenge περιλαμβάνει ανάβαση και κατάβαση στις τρείς ψηλότερες κορυφές της Σκωτίας (Ben Nevis, 1.345μ), της Αγγλίας (Scafell Pike, 978μ) και της Ουαλίας (Snowdon, 1.085μ), όπως και οδήγηση μεταξύ αυτών των τριών κορυφών, σε μόλις 24 ώρες.

Με το νέο LEAF των 40KWh, που διαθέτει μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, όπως και μεγαλύτερη εμβέλεια οδήγησης (μικτός κύκλος WLTP στα 270 χιλιόμετρα) και με την υποδομή ταχείας φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά μήκος της διαδρομής, οι ομάδες των Autocar, Chargemaster, Plug In Adventures και της Nissan, ένωσαν τις δυνάμεις τους μια ζεστή μέρα του Ιουνίου για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση.

Η ομάδα της Nissan, αποτελείτο από τον ορειβάτη Gareth Dunsmore (Διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan Europe) και τον οδηγό Chris Ramsey (Διευθυντής της Plug In Adventures). Ο Dunsmore διένυσε με τα πόδια 37 χλμ, συμπεριλαμβανομένων 3.064 μέτρων αναρρίχησης. Ο Ramsey «επιφορτίστηκε» με 744 χιλιόμετρα οδήγησης, καθώς και με τις προγραμματισμένες στάσεις ταχείας φόρτισης.

«Λένε ότι δεν υπάρχει ποτέ μια κακή μέρα έξω από το γραφείο και αυτό ήταν κάτι που σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ», δήλωσε ο Gareth Dunsmore, Διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan Europe. «Η αναρρίχηση τριών βουνών σε μια μέρα και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια στην οδήγηση, αποτελούν την επιτομή μιας βιώσιμης περιπέτειας».