To νέο Peugeot 308 ένα βήμα πριν τη γραμμή παραγωγής


Μια νέα σχεδιαστική υλοποίηση ρίχνει φως στο νέο Peugeot 308 το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

  • 19/12/2020

Η στιγμή που το σημερινό Peugeot 308 θα παραδώσει τη θέση του στην τρίτη κατά σειρά γενιά του δεν αργεί και αυτό μας το υπενθυμίζει μια νέα σχεδιαστική υλοποίηση η οποία ρίχνει φως στο τι μας επιφυλάσσει το μέλλον του γαλλικού μικρομεσαίου hatchback.

Αποκαλύπτει το νέο σχεδιαστικό του πρόσωπο το οποίο αν και απέχει από το άκρως δυναμικό παράδειγμα των μικρότερων σε διάσταση 208 και 2008 υιοθετεί αρκετά από τα στοιχεία που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και το εταιρικό προφίλ της γαλλικής φίρμας.

Τα κάθετης διάταξης φώτα ημέρες LED είναι ένα μόνο στοιχεία από τα πολλά που φωτογραφίζουν την καταγωγή του νέου 308. Αντιστοίχως, στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει η ενιαία μονάδα που φιλοξενεί τα φωτιστικά σώματα όπως και οι έντονες πτυχώσεις του προφυλακτήρα.

Το νέο Peugeot 308 πρόκειται να βασιστεί στην αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία EMP2. Πέρα από mild hybrid και plug-in hybrid κινητήρια σύνολα θα διαθέτει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη διαμόρφωση, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα των 208 και 2008.

Μένει να αποδειχθεί αν η γαλλική φίρμα θα διατηρήσει στην γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου της τα πετρελαιοκίνητα σύνολα ή αν θα εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη λύση υπό το βάρος των αυστηρότερων προδιαγραφών εκπομπών ρύπων και της στροφής του καταναλωτικού κοινού σε πιο «καθαρές» λύσεις.

Όλα αυτά αναμένεται να γίνουν γνωστά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 όταν και είναι προγραμματισμένη η επίσημη πρεμιέρα του νέου Peugeot 308 στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε ακόμα:

Με το Peugeot 3008 Hybrid4 GT στα Μετέωρα!

Η ιστορία πίσω από το τιμόνι της Peugeot