Το νέο Renault Clio RS θα έχει turbo στα 1.800 cc


Την άνοιξη του 2019 θα κάνει πρεμιέρα η νέα γενιά του δημοφιλούς Clio και ήδη έχουν αρχίσει να «τρέχουν» στο διαδίκτυο οι πρώτες πληροφορίες για την ταχύτερη εκδοχή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/4/2018

Η 5η γενιά Clio βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης της και ήδη οι ειδικοί της Renault δοκιμάζουν το νέο τους μοντέλο στους δρόμους με το αμάξωμα να περιβάλλεται από βαρύ καμουφλάζ. Η πρεμιέρα του νέου Clio έχει προγραμματισθεί για το σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018 (και όχι για την έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο) και η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει νέα turbo σύνολα βενζίνης που έχουν εξελιχθεί με την Daimler (στα 1,0 lt και 1,3 lt).

Φυσικά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην κορυφαία έκδοση RS που θα κάνει την επίσημη παρουσίαση της μέσα στο 2020. Πιθανότατα ο κινητήρας των 1,6 lt του τωρινού Clio (το μοντέλο της φωτογραφίας, στο Trophy αποδίδει 220 PS) θα δώσει την θέση του στον ολοκαίνουργιο και μεγαλύτερης χωρητικότητας τετρακύλινδρο της Alpine. Πρόκειται για τον turbo βενζίνης που αποδίδει 252 PS και 320 Nm στην Alpine A110, ενώ στο νέο Megane RS η απόδοσή του έχει αυξηθεί στα 280 PS και 390 Nm.