Το νέο Renault Kadjar είναι και πάλι στους δρόμους


Η Renault δίνει συνέχεια στις δοκιμές εξέλιξης της δεύτερης γενιάς του Kadjar, προαναγγέλλοντας την είσοδό του στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

  • 9/4/2021

Το Renault Kadjar, το μικρομεσαίων διαστάσεων SUV της γαλλικής φίρμας πρόκειται πολύ σύντομα να αντικατασταθεί ακολουθώντας το παράδειγμα του Nissan Qashqai το οποίο σε λιγότερο από δύο μήνες θα βρίσκεται στην ελληνική αγορά.

Η άφιξη του νέου Renault Kadjar τοποθετείται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και αυτό άλλωστε αποδεικνύει το γεγονός ότι οι δοκιμές εξέλιξης της δεύτερης κατά σειρά γενιάς του συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο ευρωπαϊκό Βορρά.

Αν και το βαρύ καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον σχεδιασμό του αμαξώματος, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι το νέο Renault Kadjar θα διατηρήσει τις συμπαγείς διαστάσεις του και την τοποθέτησή του στην καρδιά της κατηγορίας των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Έχοντας ως αφετηρία την πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία CM-F, θα ακολουθήσει τη συνταγή «Qashqai» και σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη, επενδύοντας στην αποδεδειγμένη αποδοτικότητα του τετρακύλινδρου κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,3 λίτρων.

Εκδόσεις diesel δεν πρόκειται να υπάρξουν, συνεπώς εκείνοι που δίνουν προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου θα χρειαστεί να απευθυνθούν στις εξηλεκτρισμένες διαμορφώσεις του αυτοκινήτου.

Για την ώρα, βέβαια, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις, μιας και το νέο Renault Kadjar δεν μας έχει δώσει δείγματα γραφής παρά μόνο τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα τα οποία δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην Σκανδιναβία. 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.