To νέο Renault Kadjar θα είναι πιο πολυτελές και θα έχει υβριδική έκδοση


Η δεύτερη γενιά του μοντέλου της Renault θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021 και θα έχει σημαντική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς

  • 1/5/2020

Το Renault Kadjar αποτέλεσε μία σημαντική επιτυχία για τη Renault στα μεσαία SUV, έχοντας πάει αρκετά καλά σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές από το 2015 που παρoυσιάστηκε (έχει μεσολαβήσει και ένα μικρό facelift πέρσι).

Όπως έγινε και με το Clio και λιγότερο με το Captur, για τη νέα γενιά του Kadjar η Renault δεν πρόκειται να ακολουθήσει κάποια δραματική αισθητική αλλαγή στο αμάξωμα, αλλά θα εστιάσει στο εσωτερικό, υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου σχεδίασης Laurens van den Acker.

H εμφανής αλλαγή θα είναι η ενσωμάτωση μιας νέας κεντρικής οθόνης στο σύστημα infotainment, μεγάλη σε μέγεθος και σε κάθετη φορά όπως γίνεται και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας. Εκεί όμως που θα δοθεί μεγάλη έμφαση είναι στην σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας των πλαστικών και της κατασκευής γενικότερα, με αποτέλεσμα το Kadjar να γίνει ένα πιο πολυτελές αυτοκίνητο.

Θα χρησιμοποιεί την γνωστή πλατφόρμα CMF-C του γκρουπ Renault-Nissan-Mitsubishi, την οποία θα έχουν και τα νέα Nissan Qashqai και Mitsubishi Outlander. Τα μηχανικά μέρη θα είναι μία βελτιωμένη εκδοχή αυτών που υπάρχουν στο σημερινό μοντέλο, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν mild υβριδικές εκδόσεις για τους απλούς κινητήρες μαζί με κάποιες plug-in υβριδικές επιλογές.

Μένει να δούμε αν η Renault θα ακολουθήσει τη Nissan στην κατάργηση των diesel κινητήρων, κάτι που μάλλον για την γαλλική εταιρία δεν είναι αυτή την στιγμή στις επιλογές της, αν κρίνουμε από την γκάμα πετρελαιοκινητήρων στο Captur. Σε ότι αφορά την υβριδική τεχνολογία, θα ακολουθήσει μία πιο προσγειωμένη λογική από το Peugeot 3008, χρησιμοποιώντας αρχικά την τεχνολογία που υπάρχει στο Captur E-Tech με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων, την μπαταρία των 9,8 kWh και τους 160 ίππους.