Το νέο Renault Megane RS πιάνει 0-100 σε 5,8 sec


Το ισχυρότερο Megane παραγωγής είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και μόλις πρόσφατα η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και μία ενδεικτική τιμή πώλησης.

  • 10/1/2018

Αν και στην χώρα μας το νέο Megane RS θα διατίθεται κατόπιν παραγγελίας και προφανώς αρκετά πάνω από τις 37.600 ευρώ που κοστίζει στην Γαλλία (39.400 ευρώ με το αυτόματο διπλόδισκο EDC), το ενδιαφέρον παραμένει έντονο για ένα από τα πιο καυτά hatchback. Το οποίο κάποια στιγμή θα διεκδικήσει ξανά από το Honda Civic Type-R το ρεκόρ του ταχύτερου προσθιοκίνητου στο Nürburgring (πιθανότατα με την έκδοση Cup Pack).

Προς το παρόν η Renault επιβεβαίωσε επίσημα πως η διαδικασία του 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 5,8 sec. Εδώ να πούμε πως οι πωλήσεις του νέου Megane RS στην Ευρώπη ξεκινούν την άνοιξη, αρχικά με μηχανικό κιβώτιο. Υπενθυμίζεται πως κάτω από το καπό υπάρχει ο turbo 1.800άρης τετρακύλινδρος της Alpine A110 που αποδίδει 280 PS και πως το Megane RS είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του με ενεργητική τετραδιεύθυνση. N.M.