To νέο Seat Leon θα μπαίνει και στην πρίζα!


Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Leon έχουν οριστεί στις 28 του μήνα και έπονται νέα teaser, όπως αυτό του άρθρου μας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/1/2020

Το πιο πρόσφατο teaser για το νέο Leon έρχεται από ένα tweet της Seat στην επίσημη σελίδα της όπου μας δείχνει το προφίλ του αμαξώματος. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε το καπό έχει ένα δυναμικό κυρτό στιλ με την οροφή να σβήνει όμορφα προς τα πίσω. Γενικότερα η εμφάνιση του νέου Leon θα ακολουθεί ένα δυναμικό στιλ που θα μοιάζει περισσότερο με εξέλιξη και λιγότερο με επανάσταση.

Το νέο Leon θα έχει τους ίδιους κινητήρες με το νέο VW Golf, ενώ είδηση αποτελεί η plug-in έκδοση που ακούγεται καιρό τώρα. Κάτι που ήταν αναμενόμενο με την διάταξη να είναι η ίδια με των Golf GTE και Passat PHEV. Εδώ ένας 1.400άρης TSI συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, αυτόματο DSG με έξι σχέσεις και μπαταρία 13 kWh.

Στην γκάμα του Leon η PHEV έκδοση αναμένεται να είναι η ισχυρότερο και πιθανότατα θα έχει τις δύο εκδόσεις ισχύος στους 200 PS και 240 PS, όπως και στα άλλα μοντέλα του ομίλου. Οι πιο δυνατές εκδόσεις θα υπάρξουν με τα σήματα της Cupra.

Το ντεμπούτο του νέου Leon έχει οριστεί για το σαλόνι της Γενεύης ενώ νωρίτερα στα τέλη του μήνα έχει προγραμματισθεί η διαδικτυακή πρεμιέρα.