Το νέο super car του Gordon Murray θα βάζει στο επίκεντρο τον οδηγό


Ο διάσημος Gordon Murray είναι βέβαιος πως το νέο αυτοκίνητο που ετοιμάζει θα εκπλήξει σε πολλούς τομείς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/8/2018

O Gordon Murray θεωρείται ένας από τους σύγχρονους γκουρού της αυτοκίνησης, καθώς πέρα από την εμπλοκή του με τη Φόρμουλα 1 πιστώνεται και το καλύτερο, για πολλούς, super car που έχει παρουσιαστεί. Τη McLaren F1, που εξακολουθεί να αποτελεί πρότυπο από πολλές απόψεις για την κατηγορία.

Τώρα ο Murray θέλει να επανέλθει στο προσκήνιο με ένα νέο υπεραυτοκίνητο, που θα συνεχίζει τη φιλοσοφία της θρυλικής McLaren. Σύμφωνα με την άποψή του, όπως την εξέφρασε σε συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό, τα σύγχρονα super sport μοντέλα δεν είναι το ίδιο γοητευτικά όσο τα προηγούμενης γενιάς. Και έτσι χρειάζεται ένα επαναπροσδιορισμός της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Με βάση αυτό το δικό του αυτοκίνητο θα ζυγίζει κάτω από τα 1.000 kg, κάτι που θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων και με τον περιορισμό των εξωτερικών του διαστάσεων. Παράλληλα ο Gordon Murray τόνισε πως ένα μικρό, αναλογικά πάντα, αυτοκίνητο αυξάνει το fun to drive, που είναι και το βασικό ζητούμενο.

Παράλληλα είπε πως θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αεροδυναμική και πως η βάση του θα είναι το πλαίσιο iStream που έχει εξελίξει ο ίδιος, είναι αλουμινένιο και κατά 50% πιο ελαφρύ σε σχέση με ένα συμβατικό που συνδυάζεται αλουμίνιο και χάλυβα. Όσο για τον κινητήρα ανέφερε πως είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία, πως θα εκπλήξει σε πολλά σημεία και θα χρησιμοποιηθεί και σε μελλοντικά μοντέλα. Το super sport αυτοκίνητο του Gordon Murray, που δεν έχει ακόμα όνομα, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 2019.