Το νέο SUV της Geely «φιλτράρει» και τον κορονοϊό


Το σύστημα φίλτρανσης αέρα με το οποίο η Geely εξοπλίζει το Icon υπόσχεται μεταξύ άλλων την απομόνωση του στελέχους του κορονοϊού.

  • 4/3/2020

Στις 24 Φεβρουαρίου, εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας για την εξάπλωση του κορονοϊού, η κινεζική Geely αποκαλύπτει ένα νέο SUV, το οποίο εκτός των άλλων είναι και το πρώτο της κατηγορίας του που εφοδιάζεται με ένα mild hybrid σύνολο 48V.

Τη διαφορά ωστόσο δεν κάνει το κινητήριο σύνολο του κινεζικού SUV αλλά το σύστημα φίλτρανσης αέρα το οποίο η Geely εξέλιξε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ώστε να απαντήσει στην ανάγκη προστασίας του κοινού από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την κινεζική φίρμα, λοιπόν, το σύστημα φίλτρανσης του Icon διαθέτει την πιστοποίηση N95 γεγονός που σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να κατακρατά το 95% των αιρούμενων σωματιδίων η διάμετρος των οποίων είναι τουλάχιστον 0,3 μικρόμετρα.

Ανάμεσα σε αυτά τα σωματίδια περιλαμβάνονται οι υιοί και τα βακτήρια, συνεπώς οι επιβάτες του Icon θα πρέπει να θεωρούνται προστατευμένοι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και από τον κορονοϊό.

Να σημειώσουμε ότι η Geely είχε δεχθεί περισσότερες από 30.000 προπαραγγελίες για το Icon πολύ πριν το επίσημο λανσάρισμά του και την ανακοίνωση των προδιαγραφών ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται πλέον και το νέο σύστημα φίλτρανσης του αέρα.