Το νέο τιμόνι της Mercedes-Benz σας νιώθει! (Video)


ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ MERCEDES-BENZ E-CLASS COUPE ΚΑΙ CABRIO ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΙΜΟΝΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΣΑΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ

  • 23/5/2020

Με την ταχεία είσοδο της αυτόνομης οδήγησης στην καθημερινότητά μας, οι εταιρίες σπεύδουν να προλάβουν όσους νομίζουν ότι μπορούν πλέον να αφήνουν τα αυτοκίνητα να κινούνται μόνα τους. Προς το παρόν, η τεχνολογία -και οι νόμοι- απαιτούν την παρουσία του οδηγού στην θέση του και τα χέρια του στο τιμόνι.

Στις νέες Mercedes κάνει την εμφάνισή του ένα καινούργιο τιμόνι, το οποίο ενσωματώνει έναν σένσορα δύο ζωνών. Ο σένσορας αυτός εντοπίζει αν έχετε ή όχι τα χέρια σας πάνω στο βολάν. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός δεν θα πρέπει πλέον να κρατά καλά το τιμόνι, αλλά να έχει έστω και μία μικρή επαφή μαζί του.

Ο στόχος είναι να γίνει η ημιαυτόνομη οδήγηση της νέας E-Class ακόμα πιο απρόσκοπτη, ενώ δίνεται και μία ακόμα ώθηση προς την πλήρη αυτονομία, χαλαρώνοντας την ανάγκη για άμεση και στενή επαφή του οδηγού με το τιμόνι. 

Όπως βλέπουμε και στο video, ο σένσορας βρίσκεται κατευθείαν κάτω από την δερμάτινη επένδυση και έχει δύο επιφάνειες. Αγγίζοντας απλά την επιφάνεια ο σένσορας δίνει ένα πρώτο σήμα στην κεντρική μονάδα, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε θέση να διαπιστώσει διαφορετικούς τρόπους αγγίγματος ή πιασίματος του τιμονιού.

Έτσι όταν το άγγιγμα περάσει ένα όριο, το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι έχετε τα χέρια σας πάνω στο τιμόνι και όλα είναι ΟΚ. Αν τα χέρια σας δεν βρίσκονται πάνω στο τιμόνι υπάρχει μια σειρά από προειδοποιητικές ενδείξεις και στο τέλος ενεργοποιείται το Emergency Stop Assist για να σταματήσετε τις αταξίες.

Πέρα από όλα αυτά το συγκεκριμένο τιμόνι είναι ιδιαίτερα σύγχρονο σχεδιαστικά και έχει ακόμα αρκετές καινοτόμες λειτουργίες στα κουμπιά του περιλαμβάνοντας και δυνατότητα ελέγχου κάποιων λειτουργιών με χειρονομίες.