Το νέο Toyota Prius Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Β. Αμερική


Μία ομάδα από 49 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά επέλεξε το νέο Toyota Prius του 2004 σαν το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2004 στη Β. Αμερική. Ο θεσμός αυτός τιμά τα μοντέλα που θέτουν νέα δεδομένα στα πλαίσια της σχεδίασης, της καινοτομίας, της ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς.
  • 9/1/2004
&00 Μία ομάδα από 49 δημοσιογράφους του ειδικού τύπου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά επέλεξε το νέο Toyota Prius του 2004 σαν το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2004 στη Β. Αμερική. Ο θεσμός αυτός τιμά τα μοντέλα που θέτουν νέα δεδομένα στα πλαίσια της σχεδίασης, της καινοτομίας, της ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς.
Για τη φετινή χρονιά η κριτική επιτροπή των δημοσιογράφων εξέτασε 17 αυτοκίνητα και τα τρία επικρατέστερα ήταν τα Toyota Prius, Mazda RX-8 και Cadillac XLR. Το Prius συγκέντρωσε 298 βαθμούς, συγκριτικά με τους 167 του RX-8 και τους 113 της XLR.
Το νέο Toyota Prius δεύτερης γενιάς που ήδη έχει μία πετυχημένη πορεία στην Αμερική στην Ευρώπη θα ξεκινήσει να πωλείται το πρώτο εξάμηνο του 2004. Χάρη στην υψηλή τεχνολογία "Hybrid Synergy Drive", το νέο Toyota Prius έχει επιτάχυνση 0 - 100km/h σε 10,9 δευτερόλεπτα, εντυπωσιακή κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο 4,3 l/100 km ενώ εκπέμπει μόνο 104 g/km διοξειδίου του άνθρακα.
Ο πετυχημένος θεσμός των βραβείων "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2004 στη Β. Αμερική" έχει συμπληρώσει ιστορία δέκα χρόνων. Τα βραβεία αντί να προσφέρονται από ένα μόνον έντυπο, απονέμονται από βετεράνους δημοσιογράφους προερχόμενους από το χώρο του αυτοκινήτου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν εφημερίδες, περιοδικά, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση . Οι περισσότεροι από αυτούς καλύπτουν δημοσιογραφικά τη βιομηχανία αυτοκινήτου επί δύο δεκαετίες τουλάχιστον. Οι φετινοί νικητές ανακοινώθηκαν στις 4 Ιανουαρίου σε συνέντευξη τύπου, στα πλαίσια του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ.

e-go.gr