Το νέο Toyota RAV4 δεν τα κατάφερε καλά στο τεστ ταράνδου (video)


H συμπεριφορά του ιαπωνικού SUV είναι, σύμφωνα με τους Σουηδούς δημοσιογράφους, θέμα της ρύθμισης του ESP του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/9/2019

Το τεστ του ταράνδου (Elk Test) έγινε διάσημο από την Mercedes A-Class της πρώτης γενιάς, ενώ από την αποκάλυψη του θέματος το περιοδικό Teknikens Varld έγινε γνωστό και έξω από τα όρια της Σουηδίας όπου έχει την έδρα του και κυκλοφορεί. Έκτοτε οι Σουηδοί συνάδελφοι εκτελούν το τεστ του ταράνδου για κάθε νέο μοντέλο που δοκιμάζουν και αυτό έκαναν και με τη νέα γενιά του Toyota RAV4.

Το ιαπωνικό SUV έμπαινε στο διάδρομο των κώνων με μια ταχύτητα 68 χλμ./ ώρα και ενώ στην αριστερή στροφή της διαδικασίας δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη δεξιά στροφή η μετατόπιση φορτίου ήταν πιο έντονη με αποτέλεσμα οι δύο εσωτερικοί (ως προς τη στροφή) τροχοί του να σηκώνονται. Μάλιστα αυτό συνέβη τόσο στην έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης όσο και στην υβριδική.

Οι ειδικοί του Teknikens Varld απέδωσαν τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του RAV4 στην καθυστερημένη επέμβαση του συστήματος ευστάθειάς του (ESP).

Η αντίδραση της Toyota ήταν άμεση. Η ιαπωνική εταιρεία ανέφερε πως τα αυτοκίνητά της υποβάλλονται κατά την εξέλιξή τους σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και πως από το 2016 έχει συμπεριλάβει σε αυτές και τις προδιαγραφές με τις οποίες το Teknikens Varld διενεργεί το τεστ ταράνδου.