Το νέο Toyota Yaris θα έχει και σπορ εκδόσεις, καθώς και μια κορυφαία hardcore


Οι εκδόσεις με τους ατμοσφαιρικούς τρικύλινδρους των 1.000 και 1.500 cc καθώς και η υβριδική των 1.500 cc δεν θα είναι οι μόνες στη γκάμα του νέου Yaris.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/10/2019

Νέα εποχή για το επιτυχημένο, ειδικά στη χώρα μας, Toyota Yaris, που αισίως έφτασε στην τέταρτη γενιά του και για το οποίο οι ιθύνοντες της Toyota έχουν ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια. Και σε ότι αφορά τη γκάμα του, με την προσθήκη σε αυτήν μελλοντικά και πιο σπορ εκδόσεων.

Άλλωστε αυτό είχε γίνει και στην τρέχουσα γενιά, με τις GR Sport και GRMN, που σκοπό είχαν να δημιουργήσουν μια άμεση σύνδεση με την παρουσία και τις επιτυχίες της μάρκας στο WRC και να απευθυνθούν σε ένα κοινό που κάθε άλλο παρά το παραδοσιακό του super mini της Toyota ήταν.

Η ίδια φιλοσοφία πάνω κάτω θα ακολουθηθεί και στην καινούργια γενιά. Η βάση θα είναι η GR Sport, που θα έχει μια πιο σπορτίφ και επιθετική εικόνα αλλά όχι και αλλαγές στα μηχανικά μέρη προκειμένου να είναι προσιτή σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Το επόμενο στάδιο θα είναι και πάλι η GRMΝ, με περισσότερους ίππους -άγνωστο ακόμα με ποιόν κινητήρα- και ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά. Τόσο αισθητικά όσο και δυναμικά.

Κορυφαία εκδοχή θα είναι αυτή που μέχρι στιγμής αναφέρεται ως WRC “homologation special”, που παρόλο που ήταν στα πλάνα και για τον προηγούμενο μοντέλο δεν υλοποιήθηκε. Θα πρόκειται για μια hard core έκδοση, που αν μη τι άλλο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.