Το νέο Toyota Yaris θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Τόκιο


H αντικατάσταση του επιτυχημένου supermini της Toyota -ενός best seller ειδικά στην Ελλάδα- είναι κυριολεκτικά προ των πυλών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/8/2019

Η νέα γενιά του Yaris λοιπόν θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Τόκιο, τον Οκτώβριο. Με εντελώς σύγχρονη σχεδίαση που δεν θα έχει σχέση με την εικόνα που γνωρίζουμε και η οποία δείχνει πλέον εμφανώς τα χρόνια της.

Η βάση του καινούργιου Yaris θα είναι το επίσης νέο πλαίσιο TNGA, που έχει ήδη αποτελέσει τη βάση και για άλλα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, μεταξύ αυτών το C-HR αλλά και η πρόσφατη γενιά της Corolla. Στην πράξη αυτό θα σημαίνει βελτιωμένη ακαμψία, άρα και καλύτερο επίπεδο ασφάλειας καθώς και σαφώς βελτιωμένη οδική συμπεριφορά.

Το  εσωτερικό θα ακολουθεί τη λογική των RAV4 και Corolla με μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη για το σύστημα infotainment, ενώ ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα και για πρώτη φορά Head up Display. Κατά πάσα πιθανότατα προαιρετικά, ενώ στάνταρ θα είναι το Toyota Safety Sense 2.0, το πακέτο των συστημάτων υποβοήθησης της ιαπωνικής εταιρείας.

Οι υβριδικές εκδόσεις, όπως άλλωστε και στην τρέχουσα γενιά, θεωρούνται δεδομένες και θα είναι είτε μία αναβαθμισμένη εκδοχή του τωρινού στα 1.500 cc είτε θα χρησιμοποιηθεί αυτό της Corolla στα 1.800 cc. Στη βάση θα υπάρχει ένας μικρός 1.000άρης, ψηλότερα ο turbo 1.200άρης και αργότερα θα δούμε σπορ έκδοση με turbo στα 1.800 cc. Αργότερα ακούγεται πως θα παρουσιαστεί και ηλεκτρική έκδοση.