Το νέο VW Golf GTD δίνει ραντεβού στη Γενεύη


ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ DIESEL ΤΟΥ ΝΕΟΥ VW GOLF ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ GTD.

  • 14/2/2020

Η Γενεύη και ειδικότερα η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που θα φιλοξενηθεί στην ελβετική πόλη για ενενηκοστή φορά θα αποτελέσει την αφετηρία για την κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση του νέου VW Golf.

Πρόκειται για την έκδοση που φέρει τα διακριτικά GTD και πρόκειται να πλαισιώσει τα αντίστοιχου ύψους Golf GTI και GTE.

H Volkswagen δεν ανακοινώνει για την ώρα τις προδιαγραφές του πετρελαιοκίνητου VW Golf GTD, ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιλογή του δίλιτρου TDI κινητήρα καθώς και η παρουσία του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη στον κατάλογο του εξοπλισμού του.

Στο σύντομο δελτίο τύπου που συνοδεύει την πρώτη εικόνα του αυτοκινήτου, οι Γερμανοί εστιάζουν στη θεαματική μείωση των εκλυόμενων ρύπων και ειδικότερα των οξειδίων του αζώτου, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να ξορκίσουν το αμαρτωλό παρελθόν του και ειδικότερα το Diesel Gate που ξέσπασε το 2015.

Σε ό,τι αφορά στην ισχύ του νέου VW Golf GTD, έγγραφο που διέρρευσε στο διαδίκτυο από το εσωτερικό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανέφερε ότι η κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση του μικρομεσαίου hatchback θα αποδίδει 147 kW ήτοι 197 ίππους.