Το νέο VW Golf θα είναι διαθέσιμο σε λιγότερο από ένα χρόνο


Στη Volkswagen έχουν ήδη μπει στο ρυθμό της νέας, 8ης γενιάς του Golf, που εκτός απροόπτου θα δώσει το παρόν στην επόμενη έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2019. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/9/2018

Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2019, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε σχέση με την τρέχουσα γενιά θα υπάρχουν λιγότερες εκδόσεις αμαξώματος. Η κατάργηση της τρίθυρης έκδοσης σαφώς και δεν αποτελεί έκπληξη με βάση τα τελευταία δεδομένα της αγοράς. Έκπληξη θα είναι όμως η πιθανή κατάργηση του στέισον, η οποία θα συμπαρασύρει και το πιο crossover Alltrack.

Οι εξωτερικές διαστάσεις αλλά και το μεταξόνιο θα μεγαλώσουν για χάρη των χώρων για επιβάτες και αποσκευές, ενώ αντίθετα αναμένεται  να μειωθεί το βάρος κατά 50 κιλά χάρη στη χρήση μιας ακόμα πιο εξελιγμένης έκδοσης του μεταβλητού πλαισίου MQB.

Στους κινητήρες βενζίνης η σίγουρη παρουσία είναι αυτή του 1.5 TSI με το σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων. Οι φήμες κάνουν λόγο για έναν νέο τρικύλινδρο 1.000 cc με ήπιο υβριδικό σύστημα, ο οποίος μπορεί να μην είναι turbo αλλά ατμοσφαιρικός.

Ταυτόχρονα εξελίσσεται και έναν νέος diesel 2.000 cc, με μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη οικονομία σε σχέση με τον υπάρχοντα. Μάλιστα ο νέος αυτός πετρελαιοκινητήρας αναμένεται να εμφανιστεί για πρώτη φορά σε κάποιο μοντέλο της Audi και θα αποδίδει από 135 έως και 201 PS.