To νέο VW Polo ντύνεται στα χρώματα του πολέμου


Η ανανέωση του VW Polo δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει την κορυφαία έκδοση του γερμανικού supermini, η οποία θα συνεχίσει να φορά τα διακριτικά GTI και να αποτελεί το σημείο εισόδου για την κατηγορία των καυτών hatchbacks.

  • 27/4/2021

H αποκάλυψη του νέου ή για την ακρίβεια του ανανεωμένου VW Polo φώτισε τον δρόμο που πρόκειται να ακολουθήσει το γερμανικό supermini στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς να οραματιστούν και τη έκδοση που θα φέρει τα περίφημα διακριτικά GTI.

Όπως και στη σημερινή έκδοση του αυτοκινήτου, έτσι και στο ανανεωμένο VW Polo GTI τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχει ο δίλιτρος TSI κινητήρας απόδοσης 200 ίππων και 320 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Συνεπώς η προσοχή όλων στρέφεται στους σχεδιαστικούς νεωτερισμούς του «μικρού» VW, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώνουν τη διαφοροποίηση από το πρόσφατο παρελθόν του αλλά και από τις συμβατικές εκδόσεις της γκάμας του.

Θεωρείστε δεδομένη, λοιπόν, την παρουσία μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα στο ρύγχος του αμαξώματος, την ύπαρξη ενός ευδιάκριτου αεροδυναμικού διαχύτη στο πίσω τμήμα καθώς και τις δύο απολήξεις των εξατμίσεων.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι οι οποίο προβλέπουν ότι το ανανεωμένο Polo GTI θα ακολουθήσει το παράδειγμα του μεγαλύτερου Golf, φιλοξενώντας τις απολήξεις των εξατμίσεων στις δύο άκρες του προφυλακτήρα.

Περισσότερη ψηφιακή τεχνολογία θα προσφέρει το εσωτερικό του ανανεωμένου VW Golf GTI με τις οθόνες να αποκτούν μεγαλύτερες διαστάσεις και ουσιαστικότερο ρόλο στη διαμόρφωση του διακόσμου.

Εκείνο που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η χαρακτηριστική-καρό επένδυση των υφασμάτινων καθισμάτων, μια παράδοση που κρατά από την πρώτη γενιά του Golf GTI και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, η VW δεν θα αργήσει να δώσει στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες εικόνες και τα πρώτα επίσημα στοιχεία του ανανεωμένου Polo GTI, μια και το εμπορικό του λανσάρισμα είναι προγραμματισμένο για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.