Το νέο υβριδικό crossover της Toyota θα παράγεται στην Τουρκία!


Θα βασίζεται στο C-HR που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι το 2014.

  • 12/2/2016

Η Toyota Motor Corp θα αρχίσει φέτος την παραγωγή ενός μοντέλου υβριδικού αυτοκινήτου στην Τουρκία, με μια επένδυση ύψους μεγαλύτερου των 350 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η επένδυση θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας και η δυνατότητα παραγωγής της Toyota στην Τουρκία θα αυξηθεί σε 280.000 οχήματα, από 150.000 που είναι αυτή τη στιγμή, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Toyota για την Ευρώπη Johan van Zyl.

«Είναι η πρώτη φορά που θα κατασκευάσει κάποιος ένα υβριδικό όχημα στην Τουρκία», δήλωσε. «Το νέο μοντέλο θα είναι ένα crossover, ένα είδος SUV (sport utility vehicle), όλος ο κόσμος στρέφεται προς αυτού του είδους τα αυτοκίνητα».

Η επένδυση θα αυξήσει σε 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ τη συνολική επένδυση της εταιρείας στην Τουρκία. Η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο στη βορειοδυτικη επαρχία του Σαγγάριου, όπου παράγει τα μοντέλα Corolla και Verso.

Το όνομα του νέου μοντέλου θα ανακοινωθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης που αρχίζει τον Μάρτιο, δήλωσαν αξιωματούχοι της Toyota. Το νέο αυτό μοντέλο θα βασίζεται στο πρωτότυπο C-HR, το συμπαγές crossover που πρωτοείδαμε στο Σαλόνι του Παρισιού το 2014. Κλείνοντας, ο van Zyl τόνισε πως το νέο αυτό όχημα θα εξάγεται σε 53 χώρες.