Το νέο υπερόπλο της Toyota για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ASTON MARTIN ΚΑΙ Η TOYOTA ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ LE MANS, ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΕΝΑ STREET LEGAL ΥΒΡΙΔΙΚΟ HYPERCAR.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/6/2019

H κατηγορία των hypercars είναι εκείνη που θα πρωταγωνιστήσει στους μελλοντικούς αγώνες αντοχής του Le Mans, με τους κατασκευαστές να στρέφουν πλέον την προσοχή τους σε αυτήν.

Ήδη Aston Martin και Toyota επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, με τους Βρετανούς να προσαρμόζουν στις απαιτήσεις ενός 24ωρου αγώνα την εντυπωσιακή σε σχεδίαση και προδιαγραφές Valkyrie και τους Ιάπωνες να εξελίσσουν ένα νέο street legal υβριδικό hypercar.

Η βάση πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί το hypercar της Toyota είναι το πρωτότυπο GR Super Sport, το οποίο αποκαλύφθηκε την προηγούμενη χρονιά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο, ενώ το κινητήριο σύνολο θα προέλθει από το αγωνιστικό πρωτότυπο LMP1 με το οποίο η ιαπωνική φίρμα συμμετέχει στους αγώνες αντοχής.

Το νέο hypercar της Toyota αναμένεται να είναι έτοιμο πολύ σύντομα με σκοπό να συμμετάσχει στην αντίστοιχη κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής το 2020-2021, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έχει όριο τους 750 ίππους.

Μένει να αποδειχθεί αν η νέα κλάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής θα συγκεντρώσει κι άλλες ηχηρές συμμετοχές, αναθερμαίνοντας το ενδιαφέρον και για τον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans