Το Nissan GT-R35 Nismo Special Edition είναι ένα μαχητικό δρόμου


Το Nissan GT-R35 Nismo διατίθεται σε μια νέα έκδοση με ειδικό για την περίσταση γκριζωπό χρώμα το οποίο ονομάζεται «Stealth Grey», το οποίο δεν υπάρχει σε όλο το αμάξωμα του οχήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/4/2021

Το Nissan GT-R είναι πλέον ένα «μουσειακό είδος» για τα δεδομένα της Αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο παραμένει αξεπέραστο αναφορικά με τη φήμη του και την αίσθηση που είχε δημιουργήσει όταν παρουσιάστηκε, το 2007. 

Στη Nissan προσπαθούν να το διατηρήσουν στην επικαιρότητα δημιουργώντας κατά καιρούς ειδικές εκδόσεις. Όχι τόσο για να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ του όσο για να αποτελεί το αντικείμενο ευχάριστης ενασχόλησης των Takumis.

Αυτοί οι άκρως εξειδικευμένοι και ικανότατοι μηχανικοί που έχουν το προνόμιο και την τιμή να δημιουργούν το GT-R προσπαθούν να βρουν κάτι που να αξίζει να υπάρχει στο αυτοκίνητο για να το κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο. 

Αυτή τη φορά δημιούργησαν μια ειδική έκδοση του GT-R35 Nismo η οποία έχει κοσμητική διαφοροποίηση και συγκεκριμένα έναν αποκλειστικό χρωματισμό ο οποίος ονομάζεται «Stealth Grey».

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως δεν έβαψαν με αυτό το καπό του οχήματος, αφήνοντας σε κοινή θέα τα ανθρακονήματα από τα οποία αποτελείται.

Σύμφωνα με τη Nissan, το γεγονός ότι δεν έχει βαφεί το καπό εξοικονόμησε… 100 g από το βάρος του αυτοκινήτου, ωστόσο η εμφάνισή του είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και κάνει τον «Godzilla» ακόμα πιο επιθυμητό.

Επίσης, διαθέτει τα καινούργια εμπορικά λογότυπα, τόσο της Nissan όσο και του GT-R, καθώς και αποκλειστικής σχεδίασης τροχούς 20 ιντσών.

Η συγκεκριμένη ειδική έκδοση του GT-R35 Nismo θα κατασκευαστεί σε «πολύ λίγες μονάδες», όπως ανακοινώνει η εταιρεία, χωρίς να έχει προσδιορίσει τον αριθμό και την τιμή αγοράς της.

Πάντως, ο V6 twin-turbo κινητήρας των 3,8 λίτρων δεν έχει αλλαγές σε ό,τι αφορά στην απόδοσή του. Θυμίζουμε ότι η μέγιστη ισχύς του είναι 600 PS/6.800 rpm και η μέγιστη ροπή του 652 Nm/3.600-5.600 rpm.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.