To Nissan GT-R50 by Italdesign είναι σημαντικό (video)


Τουλάχιστον για την Nissan και το ιταλικό κέντρο σχεδιασμού το ειδικό GT-R έχει πολύ μεγάλο ειδικό βάρος. Όσο περίπου μισός αιώνας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/6/2018

Φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από την ίδρυση της Italdesign. Ακριβώς τόσα είναι τα χρόνια που κυκλοφορεί και το Nissan GT-R έχοντας γράψει μοναδική ιστορία στο πάνθεον των σπορ αυτοκινήτων. Για αυτό το λόγο οι δύο εταιρίες αποφάσισαν να γιορτάσουν το σημαντικό αυτό γεγονός δημιουργώντας το GT-R50 που βλέπετε στην οθόνη σας.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία σχεδιαστική μετεξέλιξή του κανονικού GT-R με έμφαση στο αεροδυναμικό body kit με την μεγαλύτερη μάσκα και τα πλαϊνά σπόιλερ. Επίσης οι προβολείς LED είναι πιο στενόμακροι και σε συνδυασμό με το νέο καπό δημιουργείται ένα δυναμικό σύνολο που τονίζεται ακόμη περισσότερο από τις χρυσαφί λεπτομέρειες. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στο μπροστινό μέρος και στο πλάι, διότι το πίσω είναι όλο βαμμένο σε χρυσό και με τα φωτιστικά σώματα να δίνουν μια φουτουριστική διάθεση.

Ανάλογη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό με τον τιρκουάζ ψηφιακό πίνακα οργάνων και τα μπάκετ καθίσματα. Το GT-R50 εξοπλίζεται με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του V6 των 3,8 lt που για την περίσταση έχει «δουλευτεί» στο χέρι και αποδίδει 720 PS και 780 Nm ροπής. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει μεγαλύτερους στροβιλοσυμπιεστές, σφυρήλατα πιστόνια και πολλές άλλες αλλαγές, όπως ενισχυμένη ανάρτηση και εξαπίστονα Brembo μπροστά και πίσω.