Το Nissan GT-R Black Edition του Sebastian Vettel ψάχνει νέο σπίτι (photos)


Το Nissan GT-R Black Edition του Sebastian Vettel βγαίνει στο σφυρί και εντυπωσιάζει με την αγριεμένο λουκ και τα ελάχιστα χιλιόμετρα που «κουβαλάει».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PISTONHEADS
  • 11/1/2023

Ο Sebastian Vettel έχει τον τίτλο του 4κις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό του γνώρισμα. Ο Γερμανός διατηρεί μέχρι και σήμερα μία εκτενή συλλογή αυτοκινήτων, η οποία ανέρχεται σε συνολική αξία αρκετών εκατομμυρίων.

Μερικά από τα πιο εξωτικά supercars που έχουν περάσει από το γκαράζ του ανά τα χρόνια είναι μία Ferrari Enzo και μία Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series, αλλά κι ένα Nissan GT-R Black Edition, που όμως σίγουρα δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Το συγκεκριμένο όχημα είναι καταχωρημένο στην Ελβετία, κι έχει καταγράψει μόλις 150 kmαπό το2012. Βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όπως θα περίμενε κανείς, δεδομένης της εξαιρετικά χαμηλής απόστασης που έχει καλύψει.

Είναι φινιρισμένο σε χρωματισμό metallic black, ενώ φέρει τις ζάντες 20 ίντσων που ήταν διαθέσιμες αποκλειστικά στην έκδοση Black Edition. Τους τροχούς συνοδεύουν πορτοκαλί δισκόφρενα, κάνοντας αντίθεση με το μαύρο αμάξωμα.

Η Nissan έχει ντύσει την καμπίνα του GT-R με μαύρο και κόκκινο δέρμα, ενώ καθίσματα bucket της Recaro έχουν προστεθεί. 

Η αντιπροσωπεία που έχει κάνει διαθέσιμο το μοντέλο ονομάζεται Mechatronik και εδράζεται στο Pleidelsheim της Γερμανίας, με το κόστος να ανέρχεται στα 250.000 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι η τιμή που θα περίμενε κανείς για ένα GT-R γενιάς R35, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο, όμως το γεγονός ότι ο προηγούμενός του ιδιοκτήτης είναι ένας από τους καλύτερους πιλότους F1 της γενιάς του, ή ακόμα και όλων των εποχών, έχει σίγουρα συμβάλλει στην αύξηση της τιμής.