Το Nissan GT-R επιστρέφει και... ανάβει φωτιές με τους 600 ίππους (photos-video)


H Nissan ανανέωσε στα σημεία το GT-R, διατηρώντας αναλλοίωτα όλα εκείνα τα στοιχεία πάνω στα οποία έχτισε τον μύθο του. 

  • 13/1/2023

Το σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο διάλεξε η Nissan για να τραβήξει το κάλυμμα και να αποκαλύψει το facelift του GT-R για την αγορά της Ιαπωνίας, με τις παρεμβάσεις να εστιάζουν κυρίως στην εμφάνιση και την αεροδυναμική του μοντέλου.

Η ανανέωση κρίθηκε επιτακτική από του Ιάπωνες ώστε το GT-R να επιστρέψει στην επικαιρότητα και να πάρει την απαραίτητη ώθηση για να συνεχίσει πιο δυναμικά την εμπορική του πορεία στο 16ο έτος που συμπληρώνει φέτος η παραγωγή του.  Μαζί με το «βασικό» GT-R, η Nissan αποκάλυψε τις ειδικές εκδόσεις Premium edition T-spec και Nissan GT-R NISMO Special edition.

Τα μοντέλα του 2024 σχεδιάζονται να βγουν στην αγορά την ερχόμενη άνοιξη και θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις NISMO, που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το καλοκαίρι.

Οι πιο σημαντικές σχεδιαστικές παρεμβάσεις έγιναν στην μπροστινή όψη και συγκεκριμένα στον προφυλακτήρα και την μάσκα. Η επάνω γρίλια μίκρυνε αρκετά ενώ στο κάτω μέρος το πλαίσιο έχει τετραγωνιστεί και έχει «δέσει» με τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα.

Πίσω δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές και η τετραπλή απόληξη του συστήματος εξάτμισης μαζί με την τεράστια αεροτομή συνθέτουν τη γνωστή, εντυπωσιακή εικόνα του GT-R. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή οι παρεμβάσεις έχουν αναβαθμίσει την κάθετη δύναμη που παράγει το αυτοκίνητο ενώ στα ίδια επίπεδα παραμένει ο συντελεστής οπισθέλκουσας (0,26 Cd).

Κάτω από το καπό βρίσκεται το γνωστό twin turbo V6 σύνολο με την χωρητικότητα των 3,8 lt., που αποδίδει 573 ίππους και 632 Nm. Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη των 6 σχέσεων και του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης ATTESA.

Μαζί επιστρέφει και η έκδοση T-Spec η οποία συνοδεύεται με πιο φαρδιά πλαϊνά φτερά, 20άρες σφυρήλατες ζάντες RAYS σε χρυσαφί χρώμα και ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx GT600. Η έκδοση Τ είναι διαθέσιμη σε δύο exclusive χρωματισμούς Millennium Jade and Midnight Purple που έχουν αντλήσει την έμπνευση τους από το ένδοξο παρελθόν της σειράς.

Το T-spec αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία του GT-R να οδηγεί και να διαμορφώνει την εποχή και είναι εμπνευσμένο από τις λέξεις τάση και πρόσφυση. Είναι πλέον εξοπλισμένο με ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση και carbon δισκόφρενα, προσφέροντας την απόλαυση μιας ομαλής κύλισης και υψηλής οδηγικής απόκρισης.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η track-ready Nismo πρόταση που διαφοροποιείται και μεγιστοποιεί τη χρήση αγωνιστικών τεχνολογιών. Σε αυτή την περίπτωση η δύναμη του κινητήρα ανεβαίνει στους 600 ίππους και τα 651 Nm ροπής. 

Με τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, τη ρύθμιση της ανάρτησης και την προσθήκη ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στην μπροστινή τελική μετάδοση κίνησης, αυτό είναι το GT-R με τις υψηλότερες επιδόσεις που έχουν επιτευχθεί ποτέ.

Τα αποκλειστικά καθίσματα με carbon πλάτη από την Recaro έχουν ανανεωθεί για να προσφέρουν αναβαθμισμένη ποιότητα οδήγησης και άνεση, όπου οδηγός και αυτοκίνητο γίνονται ένα ενιαίο σύνολο. Το Nissan GT-R NISMO Special edition χρησιμοποιεί εξαρτήματα κινητήρα υψηλής ακρίβειας με απόλυτη προσήλωση στην ισορροπία βάρους, όπως δακτυλίους εμβόλων, μπιέλες, στροφαλοφόρο άξονα και καπό από ανθρακονήματα, αποκλειστικής χρήσης για την NISMO (με αεραγωγούς της NACA).

Τέλος, η Nissan δεν έκανε καμία αναφορά στις τιμές του νέου Nissan GT-R ενώ ξένα μέσα παρουσιάζουν την πληροφορία πως η παραγωγή του θα είναι άκρως περιορισμένη, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι μονάδες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Δείτε την παρουσίαση του νέου Nissan GT-R...