Το Ντιτρόιτ βάζει φρένο στην παραγωγή αυτοκινήτων λόγω ψύχους!


Η General Motors σταμάτησε την παραγωγή την Τετάρτη το βράδυ στα 15 εργοστάσια του Μίτσιγκαν. Ο λόγος για τη διακοπή είναι η μείωση της διαθεσιμότητας φυσικού αερίου στην περιοχή εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εταιρία διάθεσης φυσικού αερίου. Και ήδη το κρύο στην περιοχή είναι πολικό.

  • 31/1/2019

Το Μίτσιγκαν είναι ανάμεσα στις μεσοδυτικές πολιτείες που έχουν βιώσει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών αυτήν την εβδομάδα, κλείνοντας σχολεία, επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία. Η θερμοκρασία ήταν 12 βαθμοί κάτω από το μηδέν χθες βράδυ στο Ντιτρόιτ, και το δριμύ ψύχος σε συνδυασμό με την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Consumers Energy ανάγκασε την εφαρμογή του σχεδίου εκτάκτων αναγκών για να μπορέσει να διατεθεί φυσικό αέριο για τη θέρμανση των σπιτιών.

Έτσι η GM -και όχι μόνο- κατόπιν αιτήματος της Consumers Energy Co της εταιρίας που προμηθεύει φυσικό αέριο και ρεύμα 6,6 εκατ. πολίτες από ένα σύνολο 10 εκατ. στην περιοχή του Μίτσιγκαν, δήλωσε ότι σταμάτησε την παραγωγή σε τέσσερις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης και 11 εγκαταστάσεις υποστήριξης ως τρόπο για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας. Η GM ζήτησε επίσης από τους περίπου 20.000 υπαλλήλους του Warren Tech Center να εργαστούν από το σπίτι τουλάχιστον μέχρι αύριο, Παρασκευή.

Η CEO της Consumer Energy Patti Poppe ευχαρίστησε επίσης τη Fiat Chrysler Automobiles και τη Ford για την εθελοντική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και τη διακοπή των προγραμμάτων παραγωγής μέχρι την Παρασκευή. Εκπρόσωπος της Ford, μάλιστα περιέγραψε την κατάσταση ως "πολύ ρευστή". Τέσσερα εργοστάσια της Ford προμηθεύονται φυσικό αέριο από την εν λόγω εταιρία.