To Nurburgring ρίχνει «πόρτα» στα αργά οχήματα - Βάζει κατώτατο όριο ταχύτητας


Η ασφάλεια μπαίνει σε πρώτο πλάνο στην «Πράσινη Κόλαση» με αποκλεισμό των αργών οχημάτων και την εγκατάσταση συστήματος που χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη.

  • ΦΩΤΟ: NURBURGRING/FACEBOOK
  • 2/5/2023

Μόλις πριν από μερικές ημέρες το Honda Civic Type R κατάφερε να σπάσει τα χρονόμετρα στο Nurburgring και να γράψει τον πιο γρήγορο γύρο για FWD. Μάλιστα με αυτή την αφορμή το Car and Driver έψαξε και βρήκε τα 10 πιο γρήγορα προσθιοκίνητα που έχουν τρέξει στην «Πράσινη Κόλαση».

Πλέον, όπως έγινε γνωστό, η εμβληματική πίστα προχωρά σε μια μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς της αφού εφεξής δεν θα επιτρέπεται να τρέχουν στη διαδρομή οχήματα που δεν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 130 km/h.

Η απόφαση αφορά κυρίως τους οδηγούς κλασικών οχημάτων που επέλεγαν έναντι ενός ποσού κοντά στα 30 ευρώ να μπουν στο Nurburgring να κάνουν τον γνωστό «Τουριστικό Γύρο». Κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου οποιοσδήποτε οδηγός με οποιοδήποτε αυτοκίνητο με νόμιμη άδεια, μπορούσε να μπει και να τρέξει.

Συνεπώς μέχρι πρότινος μπορούσαμε να δούμε στην πίστα μια Porsche 911 GT3 RS να περνά «σφαίρα» δίπλα από ένα μικρό όχημα πόλης. Πλέον, όμως, με την αλλαγή των κανονισμών κάτι τέτοιο δεν θα είναι δυνατό. Και μπορεί για κάποιους να μοιάζει αυτός ο περιορισμός ανούσιος αφού τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εκεί έξω μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 130 km/h, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για πολλά κλασικά μοντέλα.

Ο λόγος που οι άνθρωποι της πίστας προχώρησαν με αυτή την απόφαση είναι για να διασφαλίσουν την ασφάλεια σε όλη την διαδρομή και να μειώσουν τις πιθανότητες ατυχημάτων, τα οποία συχνά κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

Όλοι άλλωστε μπορούν να αντιληφθούν τους κινδύνους που υπάρχουν όταν ένα hot hatch περνάει με 220 km/h δίπλα από ένα αυτοκίνητο που με δυσκολία ανεβαίνει τον λόφο ανάμεσα στις στροφές Bergwerk και την Klosertal.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι σύντομα θα εγκατασταθεί στην πίστα νέο σύστημα ασφαλείας που θα χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη και θα ενεργοποιεί προειδοποιητικά φώτα όταν υπάρχει πρόβλημα στο κομμάτι που περνάει από τα βουνά Eiffel.

Πηγή: roadandtrack.com