To Opel Grandland σε μια νέα περιορισμένη έκδοση 200 μονάδων


Το Opel Grandland υποδέχεται τη νέα Limited Edition με ανανεωμένη εμφάνιση και ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: OPEL, ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/5/2023

Το Opel Grandland έχει έρθει να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των Γερμανών, αποτελώντας ένα σύχγρονο και κομψό SUV με πλούσιο εξοπλισμό. Τώρα, η Opel προσφέρει στο μοντέλο μία νέα έκδοση 'Limited Edition,' με ακόμα πιο ευρεία γκάμα εξοπλισμού, ανανεωμένη εμφάνιση και εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα, η οποία προς το παρόν θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην αγορά της Ισπανίας.

Η ανανέωση έρχεται πρώτα στο εξωτερικό του Grandland. Το αμάξωμα είναι διαθέσιμο στους χρωματισμούς Kobalt Blue και Karmin Red, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με τη μαύρη οροφή. Επίσης είναι διαθέσιμες νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Ο σχεδιασμός του, σύμφωνα με την εταιρεία, ξεχωρίζει για τις καθαρές γραμμές, με τη χαρακτηριστική μάσκα Opel Vizor να εκτείνεται σε όλο τον μπροστινό προφυλακτήρα. Από το πίσω μέρος δε λείπουν η ονομασία και το λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τον πίσω προφυλακτήρα να είναι βαμμένος στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων Pure Panel και μία οθόνη αφής 10 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Εκτός αυτού, έχουν προστεθεί εργονομικά καθίσματα, σχεδιασμένα από την Aktion Gesunder Rucken eV, οργάνωση που υποστηρίζει την καμπάνια για πιο υγιή στάση του σώματος.

Η άνεση του οδηγού βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, κι έτσι το Opel Grandland Limited Edition είναι «προικισμένο» με αρκετά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως για παράδειγμα το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος με αισθητήρες, οι ειδοποιήσεις νεκρής γωνίας αλλά κι η κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας τρικύλινδρος PureTech κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,2 L, ο οποίος παράγει 130 PS και 230 Nm ροπής. Η ισχύς διοχετεύεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων. Τα 0-100 km/h έρχονται σε περίπου 10 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 km/h.

Μόλις 200 μονάδες της ειδικής έκδοσης του SUV της Opel θα παραχθούν συνολικά, κι η εμπορική πορεία της έχει ήδη ξεκινήσει στην Ισπανία. Η τιμή του Opel Grandland Limited Edition ξεκινά από τα 28.400 ευρώ