Το Opel Mokka-e θα έχει και top έκδοση με OPC άρωμα


Το ηλεκτρικό SUV της Opel θα αποκτήσει μια σπορ έκδοση που θα κυκλοφορήσει το 2022.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/1/2021

Πρόσφατα είχαμε γράψει για το Corsa-e και πως αυτό θα έχει μια σπορ έκδοση που θα αντικαταστήσει το OPC. Στην ίδια λογική θα κινηθεί και το Mokka-e, η ηλεκτρική εκδοχή της νέας γενιάς του SUV που θα προσφέρεται και σε συμβατικές εκδόσεις. Μάλιστα, η αντίστοιχη ηλεκτρική έκδοση OPC/ VXR θα έχει τέτοιο στήσιμο και επιδόσεις ώστε να αντιμετωπίσει ακόμη και τα συμβατικά VW T-Roc R και Hyundai Kona N.

«Θα παρουσιάσουμε ένα Mokka VXR/ OPC στις αρχές του 2022 και θα είναι με έναν ηλεκτρικό κινητήρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vauxhall/ Opel, Stephen Norman, στο βρετανικό AutoExpress. «Εάν ρωτάτε για την τελική του ταχύτητα και την επιτάχυνση, θα προσφέρουμε περισσότερα από αρκετά. Αλλά μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον με άλλους τρόπους».

Όπως γίνεται αντιληπτό το Mokka-e στην ταχύτερη του έκφανση θα έχει την ίδια διάταξη με τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων της Opel. Και όπως στην περίπτωση του επίσης επερχόμενου ηλεκτρικού Corsa-e OPC, έτσι και εδώ θα υπάρχει πιο «επιθετική» διαχείριση του συστήματος ώστε να προσφέρονται καλύτερες επιδόσεις σε συνδυασμό με ένα πιο σπορ στημένο σασί με ενισχυμένες αναρτήσεις, φρένα και πιο σπορ τιμόνι.

Πιθανότατα να υπάρχει και κάποιο σύστημα τεχνητής αναπαραγωγής ήχου ώστε να ανεβαίνει η διάθεση του οδηγού στο εσωτερικό με τα σπορ καθίσματα. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν ανάλογες αναβαθμίσεις με αεροδυναμικά βοηθήματα και στο αμάξωμα. Αξιοσημείωτο είναι πως ενώ τα Corsa-e και Mokka-e θα έχουν σπορ ηλεκτρικές εκδόσεις, το νέο Astra θα έχει μια plug-in υβριδική έκδοση με περίπου 300 άλογα πετώντας το γάντι σε μοντέλα όπως το VW Golf GTE.