Το pickup της Hyundai θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ


Η Hyundai μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην κανονική παραγωγή του πρωτότυπου ημιφορτηγού της. Πάντως τον τόπο κατασκευής του τον γνωρίζει!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/7/2019

Η ιστορία του pickup της Hyundai χρονολογείται εδώ και μια τετραετία, όταν και είχε εμφανιστεί το πρωτότυπό του, ονόματι Santa Cruz, στην Έκθεση του Ντιτρόιτ του 2015. Έκτοτε το πράσινο φως για την κανονική παραγωγή έχει δοθεί και μάλιστα δύο φορές αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά τίποτα.

Πάντως το σίγουρο είναι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Michael O’ Brien, πως όταν η απόφαση ληφθεί οριστικά και αμετάκλητα το μεσαίο αγροτικό θα πρέπει να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

H δήλωση αυτή έχει συγκεκριμένο λόγο, καθώς με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται ο επιπλέον φόρος της τάξης του 25% που επιβάλλεται στα εισαγόμενα ημιφορτηγά αλλά και όλες οι τυχόν αλλαγές που αποφασίσει η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ στο μέλλον. Το τελευταίο δεν είναι αμελητέο μιας και η μήνη του προέδρου Trump την τελευταία φορά στράφηκε ενάντια στους κατασκευαστές που έχουν εργοστάσια παραγωγής στο Μεξικό.

Φυσικά μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την παραγωγή του Santa Cruz θα πρέπει να απαντηθούν διάφορα ερωτήματα. Καταρχήν αν θα ακολουθήσει τις γραμμές του πρωτότυπου που βασίζεται στην προηγούμενη γλώσσα σχεδίασης της μάρκας και δεύτερον σε ποιο πλαίσιο θα βασίζεται. Το πιθανότερο πάντως είναι σε αυτό του Tucson.