To πιο γρήγορο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου τρέχει με 295 km/h (Video)


Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Για να έρθει αυτή η επίδοση έβαλε το… χεράκι του ένα Audi R6 Avant των 811 PS, "πειραγμένο" από τον αμερικανικό βελτιωτικό οίκο Hennessey Performance.

  • 23/12/2021

Για τον βελτιωτικό οίκο Hennessey Performance με έδρα το Τexas, το να τεστάρει κάθε χρόνο τέτοια εποχή την τελική ταχύτητα διαφόρων αυτοκινήτων που κουβάλανε στην οροφή ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, έχει εξελιχθεί σε παράδοση. Η αρχή έγινε το 2019 με ένα βελτιωμένο Jeep Grand Cherokee Trackhawk SRT  των 1.014 PS. Το κοντέρ έγραψε 291 km/h και από και εκεί πέρα τους άνοιξε η όρεξη και θέλησαν να υποβάλλουν και άλλα οχήματα στην ίδια δοκιμασία.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ήταν η σειρά ενός βελτιωμένου Ford Mustang Shelby GT500. Στο συγκεκριμένο video, ωστόσο, δεν έγινε ποτέ γνωστή η τελική ταχύτητα και ο προφανής λόγος είναι γιατί το αμερικάνικο muscle car πέρασε πολύ χαμηλά κάτω από τον πήχη που είχε βάλει το Cherokee την προηγούμενη χρονιά.

Το 2021, το πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου, ο ιδιοκτήτης του βελτιωτικού οίκου, John Hennessey, πήρε την απόφαση να τεστάρει το προσωπικό του αυτοκίνητο. Έτσι το δέντρο τοποθετήθηκε πάνω σε μια Porsche 911 Turbo S  με 760 PS, με την βελόνα να σταματάει στα 281 km/h. Χωρίς το δέντρο η Porsche έφτασε με άνεση τα 332 km/h κάτι που λέει πολλά σχετικά με την αεροδυναμική επιβάρυνση που δέχθηκε το αυτοκίνητο στην πρώτη περίπτωση.

Και ενώ περιμέναμε ότι το επόμενη challenge θα έρθει το 2022, ο John Hennessey είχε την ιδέα να δοκιμάσει στην πίστα και το αυτοκίνητο της συζύγου του. Έτσι το δέντρο τοποθετήθηκε πάνω σε ένα βελτιωμένο Audi R6 Avant με δύναμη 811 PS και κατάφερε να πιάσει 295 km/h τελική και να καταγράψει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.