Το πιο ισχυρό Volkswagen Golf R όλων των εποχών έχει τιμή στην Ισπανία


Η Volkswagen γιορτάζει τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του Golf R με μία ειδική έκδοση, της '20 Years Edition', με την τιμή της στην ισπανική αγορά να έχει γίνει ήδη γνωστή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/11/2022

Το Volkswagen Golf R είναι μέλος του καταλόγου της εταιρείας από το 2002, και έκτοτε έχει χαρίσει στη VW μεγάλες επιτυχίες, αποτελώντας για πολλές χρονιές ένα από τα πιο αγαπητά μοντέλα, όχι μόνο των Γερμανών, αλλά και παγκοσμίως.

Φέτος, η Volkswagen δημιούργησε μία ειδική έκδοση του μοντέλου, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του, και δεν παρέλειψε να του δώσει την απαραίτητη δύναμη ώστε να γίνει το πιο ισχυρό Golf R που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Το VW Golf R 20 Years Edition δεν υπερέχει μόνο όσον αφορά την ισχύ και τις επιδόσεις, αλλά φέρει και εξελιγμένο και σύγχρονο εξοπλισμό, που το τοποθετεί στην κορυφή της γκάμας της οικογένειας Golf.

Η Volkswagen έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο να κάνει το Golf R 20 Years Edition το καλύτερο και πιο εξελιγμένο μοντέλο της σειράς Golf που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Οπτικά, φέρει φυσικά το πακέτο του τμήματος R και τροχούς 19 ιντσών σε μαύρο gloss χρώμα με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, ενώ είναι εξοπλισμένο με προβολείς υψηλής τεχνολογίας Matrix LED IQ.LIGHT.

Η εταιρεία έχει ντύσει το εσωτερικό του μοντέλου με δέρμα Nappa, ενώ τα καθίσματα, τα οποία είναι πλήρως ρυθμιζόμενα, φέρουν το λογότυπο 'R', ενώ φωτισμός εναλλασσόμενου χρώματος έχει προτιμηθεί. Φυσικά, το όχημα υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση μέσω Apple CarPlay και Android Auto, ενώ προσφέρεται και το σύστημα πλοήγησης και infotainment της εταιρείας.

Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας, το 20 Years Edition μοιάζει να τα έχει όλα. Μπορεί να μην υποστηρίζει την αυτόνομη οδήγηση, όπως για παράδειγμα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla, όμως διαθέτει σύστημα υποβοήθησης αλλαγής και διατήρησης λωρίδας, αλλά και στάθμευσης και όπισθεν, cruise control και περιοριστή ταχύτητας, ανιχνευτή πεζών και σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα ανίχνευσης κούρασης του οδηγού, αλλά και αισθητήρα πιέσης των ελαστικών. Ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα να καλέσει τις τοπικές αρχές ή οποιαδήποτε μονάδα έκτακτης ανάγκης μέσω του συστήματος e-Call.

Στην «καρδία» του, το Volkswagen Golf R 20 Years Edition κρύβει έναν 4κύλινδρο κινητήρα TSI χωρητικότητας 2.0 L, που αποδίδει 333 PS και 420 Nm ροπής. Ένα αυτόματο διπλό κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων συνοδεύει τον κινητήρα, με την κίνηση να διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4Motion.

Το πιο ισχυρό Golf που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία του μοντέλου κάνει τα 0-100 σε 4,6 sec, με την τελική του ταχύτητα να είναι 270 km/h. Η κατανάλωσή του αγγίζει τα 7,8 L / 100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 βρίσκονται στα 175 g/km.

Η τιμή του στην Ισπανία ανέρχεται στα 68.920 ευρώ, και οι παραγγελίες για την Ευρώπη έχουν ανοίξει από τις 2 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Το Volkswagen Golf R 20 Years Edition θα είναι διαθέσιμο μόλις για ένα χρόνο, αφού πρόκειται για επετειακό μοντέλο.