To πιο μακρύ αυτοκίνητο στον κόσμο μπορεί να μεταφέρει 75 άτομα! (video)


Η λιμουζίνα έχει μήκος 30.54 μέτρων, 26 τροχούς, ελικοδρόμιο ενώ η κίνησή της προέρχεται από δύο V8 κινητήρες.

  • 11/3/2022

Ήταν 2019 όταν ένας συλλέκτης αυτοκινήτων από την Florida των ΗΠΑ πήρε στην κατοχή του το πιο μακρύ αυτοκίνητο στον κόσμο, μία custom λιμουζίνα Cadillac Eldorado του 1976, με σκοπό να της δώσει ξανά ζωή αφού βρισκόταν σε… τραγική κατάσταση από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της.

Οι εργασίες ήταν εκτεταμένες και απαιτητικές ενώ τα χρήματα που χρειάστηκαν για να επανέλθει η λάμψη της ήταν πολλά (σχεδόν 250.000 δολάρια), όμως ο Michael Dezer και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Michael Manning, δεν το έβαλαν κάτω και έφτασαν τελικά στον στόχο τους.

Οι μηχανικοί ανανέωσαν ριζικά τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, έδωσαν νέα πνοή στους δύο V8 κινητήρες που είναι τοποθετημένοι στις δύο άκρες ενώ μεταξύ άλλων πρόσθεσαν στον εξοπλισμό ελικοδρόμιο, πισίνα, mini-golf και τζακούζι!

Σύμφωνα με τα Guinness World Records, πρόκειται για το πιο μακρύ αυτοκίνητο στον κόσμο με μήκος 30.54 μέτρα ενώ έχει συνολικά 26 τροχούς!  Το «American Dream», όπως την ονόμασε ο ιδιοκτήτης της, μπορεί να μεταφέρει 75 άτομα (!) αλλά δύσκολα θα την δείτε να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο αφού είναι σχεδόν απίθανο να «συνυπάρξει» με άλλα οχήματα. Αν θέλει κάποιος να την δει από κοντά μπορεί να επισκεφτεί το μουσείο αυτοκινήτων στο Dezerland Park που βρίσκεται λίγο έξω από το Orlando.

Δείτε το video...

Πηγή: Guinness World Records