Το πισωκίνητο Volvo 740 του Paul Newman, με τον V6 κινητήρα, βγαίνει στο σφυρί (photos)


Το συγκεκριμένο Volvo 740 διαφέρει από τα άλλα, με κινητήρα από μία Buick Grand National και με την «υπογραφή» της ιδιοκτησίας του θρύλου του Χόλιγουντ..

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 16/3/2023

Το Volvo 740 διατηρεί ένα φανατικό κοινό, και φαίνεται πως σε αυτό ανήκε και ο ηθοποιός Paul Newman.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα του wagon, που αυτή τη στιγμή τίθεται σε δημοπρασία από το site Bring A Trailer, αγοράστηκε από τον χουλιγουντιανό αστέρα το 1988, όντας ολοκαίνουριο, αλλά δεν το άφησε στην εργοστασιακή κατάστασή του.

Στο εξωτερικό, μοιάζει σαν ένα καλοδιατηρημένο Volvo 740 35 ετών, αν και είναι εμφανές πως «κάθεται» λίγο πιο χαμηλά από το συνηθισμένο. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των νέων, χαμηλότερων αναρτήσεων, που συνδυάζονται με νέες ζάντες 16 ιντσών με ελαστικά BFGoodrich g-Force. 

Παρατηρείται, επίσης, η ύπαρξη ενός σχετικά διακριτικού body kit, που προσφέρει ποδιές στα πλάγια, και νέο εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. 

Οι μεγάλες αλλαγές, όμως, λαμβάνουν χώρα στα μηχανικά μέρη. Κι αυτό, διότι στην «καρδιά» του εδράζεται πια ένας κινητήρας V6, 3,8 λίτρων με turbo, κατευθείαν από μία Buick Grand National, που συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων από ένα Pontial Firebird, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Έχουν λάβει χώρα και μία σειρά άλλων μετατροπών για την αρμονική λειτουργία του κινητήριου συνόλου σε σχέση και με το σασί, όπως το νέο σύστημα εξάτμισης, το ενισχυμένο σύστημα ψύξης και η εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού ανεμιστήρα για την ψύξη των λαδιών.

Στο οδόμετρο γράφει πως έχει σημειώσει 122.000 χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει πως ο Newman χρησιμοποίησε για χρόνια το αυτοκίνητο για τις καθημερινές μετακινήσεις του, οπότε είναι δύσκολο να ειπωθεί αν ο κινητήρας αποδίδει ακόμα τα 248 PS που έφτανε όταν κυκλοφόρησε.