Τo Polestar 2 έχει την μεγαλύτερη δύναμη έλξης


Μπορεί να είναι ένα μικρό σε μέγεθος ηλεκτρικό sedan αλλά έχει μια δύναμη έλξης στον περίπου ενάμιση τόνο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/12/2019

Πρόσφατα είχαμε γράψει πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι και ότι καλύτερο για να τραβά κανείς ένα τρέιλερ ή ένα τροχόσπιτο. Οι λόγοι αφορούν τόσο στην αντίσταση κύλισης λόγω βάρους και λιγότερο στην αεροδυναμική. Πάντως, τελευταία αρκετοί είναι οι κατασκευαστές που αναφέρονται στην δύναμη έλξης των ηλεκτρικών τους.

Ένας από αυτούς είναι και η Polestar, η γνωστή θυγατρική της Volvo, που ισχυρίζεται πως το 2 στην έκδοση 78 kWh έχει και ικανότητα έλξης στα περίπου 1.500 kg. Και την συγκρίνει με του Tesla Model 3 που φτάνει μόλις τα 910 kg με τον προαιρετικό κοτσαδόρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

«Το Polestar 2 είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων που υποστηρίζει έναν δυναμικό lifestyle τρόπο ζωής, προσαρμόζεται στις ανάγκες σας και είναι πραγματικά ευέλικτο», λέει ο Thomas Ingenlath, Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar. «Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας εκτιμούν αυτή την ευελιξία και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μελλοντικούς αγοραστές EV αποτελεί και η δύναμη έλξης». Ειδικά στην Βόρεια Αμερική, οι οδηγοί δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό το χαρακτηριστικό.