Το Polestar 2 θα αποκαλυφθεί στις 27 Φεβρουαρίου


To σουηδικό παράρτημα της Volvo ανακοίνωσε επίσημα την διαδικτυακή πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Polestar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/2/2019

Το Polestar 2 θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στο κοινό του σαλονιού της Γενεύης και θα έχει ως βασικό στόχο το Tesla Model 3. Η εταιρία που συστάθηκε ως η θυγατρική για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo έχει ήδη παρουσιάσει το ηλεκτροϋβριδικό Polestar 1.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες teaser φωτογραφίες πρόκειται για ένα τετράθυρο αμάξωμα με κουπέ στιλ και παρόμοιες διαστάσεις με το μικρότερο μοντέλο της Tesla. Σχεδιαστικά θα υπάρχουν αρκετά δανεικά στοιχεία από το πρωτότυπο Volvo 40.2.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει νέο σύστημα infotainment το οποίο θα ονομάζεται Google Android HMI και θα βασίζεται στο λειτουργικό Android. Οι πρώτες μας πληροφορίες αναφέρουν  πως το σύστημα πρόωσης θα συνδυάζει 400 συνολικά ίππους με την αυτονομία να φτάνει τα 500 km.

Η Polestar τονίζει πως «…η αποκάλυψη του μοντέλου πραγματοποιείται αποκλειστικά σε απευθείας σύνδεση για την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο ελάχιστο στην περίπτωση προσκεκλημένων αεροπορικώς». Είναι και αυτός ένας τρόπος προβολής της ηλεκτροκίνησης μηδενικών ρύπων, δε νομίζετε;