Το Polestar 2 θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο, από 58.400 ευρώ στη Γερμανία!


Όσοι είναι ήδη αποφασισμένοι να κυκλοφορούν το επόμενο καλοκαίρι με το Polestar 2 των 408 ίππων μπορούν ήδη να το παραγγείλουν.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/10/2019

Το Polestar 2, το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της υπο-μάρκας της Volvo θα ξεκινήσει να παράγεται στις αρχές του 2020, ενώ η διάθεσή του θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Ενδιαφέρον είναι πως η Polestar έχει ήδη ανακοινώσει τις τιμές τους σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες η ηλεκτροκίνηση έχει ήδη σημαντική διείσδυση. Έτσι στη Γερμανία το Polestar 2 θα ξεκινά από τις 58.400 ευρώ, ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η συντήρηση για τα πρώτα τρία χρόνια.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως τα μοντέλα που θα είναι διαθέσιμα ευθύς εξαρχής θα είναι ιδιαίτερα καλά εξοπλισμένα. Κι αυτό γιατί θα διαθέτουν πανοραμική ηλιοροφή και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist.

Παράλληλα το σύστημα infotainment τους θα βασίζεται στο Android Automotive OS, η χρήση του οποίου θα γίνεται για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία. H Polestar πάντως λέει πως με τη βοήθειά του αλλά με την παρουσία των Google Assistant, Google Maps και Google Play Store θα μπορεί να προσφέρει την καλύτερη ψηφιακή εμπειρία που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη σε αυτοκίνητο.

Το Polestar 2 έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη απόδοση 408 PS και 660 Nm, με αποτέλεσμα το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 5,0 sec. Η μπαταρία του είναι 78 kWh και εξασφαλίζει μια αυτονομία 500 km κατά WLTP.