Το Porsche Mission R για πρώτη φορά στην πίστα (video)


Το Porsche Mission R πατάει πίστα για ένα ανεξάρτητο review, και δείχνει πως το μέλλον του motorsport προδιαγράφεται ενδιαφέρον.

  • 16/1/2022

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, το Mission R διαθέτει κορυφαία τεχνολογία σε κάθε τομέα του. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει, ένας σε κάθε άξονα, έχουν μέγιστη συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 1.088 PS στο πρόγραμμα λειτουργίας το οποίο ονομάζεται «Qualifying mode». O εμπρός έχει μέγιστη ισχύ που μπορεί να φτάσει ως τους 435 PS και ο πίσω ως τους 653 PS. 

Με επιλεγμένο το πρόγραμμα λειτουργίας «Race» η μέγιστη συνδυαστική ισχύς παραμένει σταθερά στους 680 PS για να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη αναλογία μεταξύ απόδοσης και θερμοδυναμικής διαχείρισης. Μάλιστα, για να περιοριστεί όσο το δυνατόν η απώλεια ενέργειας, τόσο οι μπαταρίες όσο και οι ηλεκτροκινητήρες περιβάλλονται από υδρόψυκτο κύκλωμα ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία σε χαμηλό επίπεδο.

Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα «περίπου 80 kWh» (sic), ενώ το σύστημα ανάκτησης ενέργειας έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό όπου κατά τη διάρκεια της έντονης επιτάχυνσης του οχήματος η ενέργεια των μπαταριών παραμένει ίδια, όπως ανακοινώνει η εταιρεία. Το κύκλωμα 900 V που διαθέτει επιτρέπει τη φόρτισή τους από το 5%-80% μόλις σε ένα τέταρτο της ώρας, στον κατάλληλο ταχυφορτιστή («Porsche Turbo Charging»).

Στην πίστα, είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. 

Απολαύστε το video review του περιοδικού EVO, που το οδήγησε στο Porsche Experience Center του Λος Άντζελες: