Το προφητικό και άκρως εντυπωσιακό Hyundai Prophesy περνά στην παραγωγή


Ο βρετανικός Τύπος τοποθετεί το εντυπωσιακό Prophesy της Hyundai στη γραμμή παραγωγής αναδεικνύοντας την πρόθεση της κορεατικής φίρμας να αμφισβητήσει το κατεστημένο που διαμορφώνεται στην κατηγορία των σπορ ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • 23/4/2020

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης ώστε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια ηλεκτροκίνητη πρόταση με το παρουσιαστικό του πρωτότυπου Hyundai Prophesy πρόκειται να υπηρετήσει έναν πολύ διαφορετικό ρόλο σε σχέση με εκείνους στους οποίους έχουμε συνηθίσει τα μοντέλα της κορεατικής φίρμας.

Αν  λοιπόν οι αναφορές στον βρετανικό Τύπο που θέλουν το Hyundai Prophesy να περνά στην παραγωγή, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ηλεκτροκίνητο sportscar το οποίο θα επιχειρήσει να κοιτάξει στα μάτια μελλοντικές προτάσεις της Tesla ή ακόμα και της Porsche.

Άλλωστε η Hyundai έχει αποδείξει το τελευταίο διάστημα ότι μπορεί να τα βάλλει με τις μεγάλες δυνάμεις τις παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, εξαργυρώνοντας την ισχύ που έχει αποκτήσει δραστηριοποιούμενη σε ταπεινότερες κατηγορίες της αγοράς.

Επιστρέφοντας στο Prophesy, οι πληροφορίες το θέλουν να αντικαθιστά το μέχρι σήμερα γνωστό Ioniq αξιοποιώντας τη νέα πλατφόρμα που έχει εξελίξει η κορεατική φίρμα για τις ηλεκτροκίνητες προτάσεις της, γνωστή με την κωδική ονομασία E-GMP.

Αυτό αναμένεται να συμβεί το 2021, ενώ λίγους μήνες αργότερα η Hyundai είναι διατεθειμένη να περάσει στην παραγωγή μια ακόμα ηλεκτροκίνητη πρόταση, η οποία αυτή τη φορά θα αντλεί έμπνευση από το επίσης πρωτότυπο 45 Concept.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η Hyundai θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα της δώσει η έλευση της ηλεκτροκίνησης στη μαζική παραγωγή ώστε να απευθυνθεί σε ένα διαφορετικό κοινό στο οποίο μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν είχε πρόσβαση.