To προσιτό ηλεκτρικό scooter της Unu περνά στην παραγωγή


Την απαραίτητη έγκριση τύπου απέσπασε το προσιτό ηλεκτροκίνητο scooter της Unu το οποίο πλέον οδηγείται στη γραμμή παραγωγής.

  • 28/7/2020

Τη δική της πρόταση στο τομέα της βιώσιμης αστική κινητικότητας καταθέτει η Unu Motors, μια νεοφυής εταιρεία με έδρα το Βερολίνο στην οποία ανήκει ένα προσιτό και αμιγώς ηλεκτρικό scooter.

Το τελευταίο απέκτησε προσφάτως την απαραίτητη έγκριση τύπου και οδεύει πλέον προς τη γραμμή παραγωγή, μιας και η γερμανική φίρμα έχει επί της ουσίας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο δοκιμών συμπληρώνοντας περισσότερα από 22.000 χιλιόμετρα σε δημόσιο δρόμο.

Το ηλεκτροκίνητο scooter θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος, αποδίδοντας 2, 3 ή 4 kw. Θα διαθέτει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα του και πλήθος ζωηρών χρωμάτων που θα επιτρέπουν την εξατομίκευσή του.

Ανεξαρτήτως ισχύος, τα scooter θα αναπτύσσουν τη μέγιστη ταχύτητα των 45 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ για την επιβράδυνσή τους θα φροντίζουν δύο υδραυλικά δισκόφρενα.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι το scooter της Unu θα κοστίζει μόλις 2.799 ευρώ στην έκδοση των 2 kw, 3.299 ευρώ σε εκείνη των 3 kw και 3.899 ευρώ στην έκδοση των 4 kw.

Για τη γερμανική αγορά, η Unu θα προσφέρει και τη δυνατότητα μίσθωσης μέσω της οποίας ο χρήστης των ηλεκτροκίνητων scooter θα πληρώνει ένα χαμηλό μηνιαίο μίσθωμα.

Αξίζει να αναφερθεί η αυτονομία των ηλεκτροκίνητων scooter θα φτάνει τα 50 χιλιόμετρα για τις εκδόσεις που θα φέρουν μία μπαταρία και τα 100 χιλιόμετρα για τα scooter που θα εφοδιάζονται με δύο μπαταρίες.

Η Unu Motors δέχεται ήδη προπαραγγελίες, προσφέροντας μια σειρά προνομίων για εκείνους που θα θελήσουν να αποκτήσουν πρώτοι τα ηλεκτρικά scooters.