Το πρώτο Audi με το πλαίσιο MEB θα είναι το Q4 e-Tron


Η Audi αυξάνει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων SUV της, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο του Q4 e-Tron.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/1/2019

Στο Σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, η Audi θα παρουσιάσει το πρωτότυπο ενός ακόμα ηλεκτρικού μοντέλου που θα είναι το πρώτο της γκάμας της που θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο MEB. Το οποίο έχει εξελιχθεί ειδικά από τον όμιλο για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Το καινούργιο μοντέλο θα είναι πρακτικά ένα ηλεκτρικό Q3 και το στυλ του θα παραπέμπει σε αυτό του e-Tron Quattro, ενώ θα κατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται Q4 e-Tron και ας μην έχει τόσο στυλ κουπέ όσο το άλλο SUV της μάρκας με ζυγό αριθμό (Q8).

Η επιλογή πάντως της συγκεκριμένης επωνυμίας θα δημιουργήσει κάποιο μπέρδεμα μιας και στην πράξη όλοι περίμεναν πως Q4 θα λέγεται η SUV κουπέ εκδοχή του Q3. Η Audi τώρα προσανατολίζεται να την ονομάσει Q3 Sportback.

Καθώς η βάση του Q4 e-Tron θα είναι το πλαίσιο MEB οι μπαταρίες του θα μπορούν να έχουν θεωρητικά ενεργειακό περιεχόμενο από 48 έως και 111 kWh, που θα εξασφαλίζουν φυσικά και ανάλογη αυτονομία.

Όσο για την ιπποδύναμή του η δικίνητη εισαγωγική του έκδοση θα έχει μάλλον 204 PS, ενώ η τετρακίνητη -εδώ οι ηλεκτροκινητήρες θα είναι δύο- θα φτάνει τα 300 PS. Για την τιμή του οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 45.000+ ευρώ.