Το πρώτο Hyperloop προορίζεται για την Ινδία (video)


To γνωστό πρότζεκτ του Elon Musk θα είναι σε θέση να μεταφέρει επιβάτες με την ασύλληπτη ταχύτητα των 1.000 km/h!

  • 4/10/2019

Ο ιδιοκτήτης της Tesla έχει εκφράσει κατά καιρούς διάφορες εντυπωσιακές ιδέες, όπως το να στείλει σε μία-δύο δεκαετίες τον άνθρωπο στον Άρη ή να τον βομβαρδίσουν με πυρηνικά ώστε να γίνει κατοικήσιμος. Προς το παρόν έχει καταφέρει να στείλει στο διάστημα ένα Roadster, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η χώρα στην οποία θα κατασκευαστεί το Hyperloop.

Εδώ και χρόνια υπήρχε αδήλωτη η ημερομηνία έναρξης της «τρενοκάψουλας» του Musk. Ουσιαστικά πρόκειται για μία τεχνολογία παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιούνται σε τρενάμαξες με μαγνητική τεχνολογία αιώρησης (αλλά εδώ σε ένα κλειστό τούνελ αντλίες υποπίεσης θα κινούν την κάψουλα) που έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο η Virgin Hyperloop One με τη υποστήριξη του Sir Richard Branson.

Μιλώντας στο Yahoo Finance, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Jay Walder, αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για ένα πρότζεκτ στην Ινδία. Συγκεκριμένα για μία διαδρομή 120 km (σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν τα πρώτα 12 km) που θα συνδέει την Βομβάη με την Πουνέ και που θα εξυπηρετεί χιλιάδες άτομα σε καθημερινή βάση.