To πρώτο "καυτό" ηλεκτρικό VW θα είναι το τετρακίνητο ΙD. 4 GTX


H VW έχει αποφασίσει να ονομάζει τα πιο σπορ ηλεκτρικά της μοντέλα GTX (κατ' αντιστοιχία με το GTI) και το πρώτο μοντέλο που θα αποκτήσει μία τέτοια εκδοχή θα είναι το ID. 4.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/3/2020

Καθώς η γκάμα της VW θα μεγαλώνει σε ηλεκτρικά είναι προφανές ότι θα αναζητηθούν και κάποιες σπορ εκδόσεις. Και αν για όλους μοιάζει φυσιολογικό μία τέτοια έκδοση να αφορά το μικρότερο hatchback ΙD. 3, τελικά το πρώτο αυτοκίνητο με την ένδειξη GTX θα είναι ένα SUV, το 4,6 μέτρων ID. 4.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Autocar, ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Matthias Rabe είπε ότι τα αρχικά σπορ ηλεκτρικά μοντέλα θα απευθύνονται σε διαφορετικούς πελάτες από ότι τα GTI. Και συνέχισε λέγοντας ότι η επιλογή του ID. 4 είναι λογική καθώς έχοντας δύο ηλεκτροκινητήρες θα προσφέρει τα χαρακτηριστικά τετρακίνησης, κάτι που δεν θα έχει το ID. 3 που θα έχει έναν κινητήρα.

Το ID. 4 θα παρουσιαστεί και αυτό αρχικά με έναν κινητήρα και κίνηση πίσω και αναμένεται να ξεπερνά τους 200 ίππους από τον ηλεκτροκινητήρα που θα βρίσκεται τοποθετημένος στο πίσω μέρος.

Μετά θα ακολουθήσει η τετρακίνητη έκδοση, με έναν επιπλέον κινητήρα μπροστά και την ιπποδύναμη πάνω από τους 300 ίππους. Θα προσφέρεται με αρκετές εκδόσεις μπαταριών, η μεγαλύτερη εκ των οποίων θα εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 550 χιλιόμετρα.Το ID. 4 θα ακολουθήσει μία κουπέ εκδοχή του με την ονομασία ID. 5 η οποία και αυτή θα αποκτήσει σπορ έκδοση GTX.