To πρώτο προσιτό ηλεκτρικό VW θα είναι η δεύτερη γενιά του e-UP!


Η δεύτερη γενιά του e-UP! έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι το πρώτο ηλεκτρικό VW που θα κοστίζει στη Γερμανία 18.000 ευρώ.

  • 11/12/2018

Μπορεί ο όμιλος της Volkswagen να ποντάρει πολλά στην ηλεκτροκίνηση και το πλαίσιο MEB που έχει εξελίξει ειδικά για αυτόν το σκοπό, αλλά υπάρχει πολύ σοβαρή περίπτωση το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο να μην ανήκει στην οικογένεια I.D. Και ούτε καν να χρησιμοποιεί το MEB.

Σύμφωνα με πληροφορίες του εξειδικευμένου site Inside EVs ο επικεφαλής της ηλεκτροκίνησης για τη VW στη Βόρειο Αμερική Mathew Renna και πρώην εργαζόμενος στην Tesla, αποκάλυψε πως το πρώτο φτηνό αναλογικό ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας θα είναι η ανανεωμένη έκδοση του e-UP!. H οποία θα βασίζεται στη νέα γενιά του μίνι της μάρκας.

Πρώτο μέλημα των μηχανικών της γερμανικής εταιρείας θα είναι να αυξήσουν την αυτονομία του, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στα 134 km, τιμή μικρή σε σχέση με το πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ηλεκτροκίνηση μέχρι στιγμής.

Αυτό φυσικά θα επιτευχθεί με τη χρήση μεγαλύτερης μπαταρίας σε σχέση με αυτή των 18,7 kWh που χρησιμοποιείται σήμερα. Και η οποία φορτίζει μέσα σε 9 ώρες από το οικιακό δίκτυο και σε 6 με τη βοήθεια wall box 3,6 kWh.

Το νέο ηλεκτρικό UP! θα εμφανιστεί μετά το 2020, ενώ οι ιθύνοντες της VW κάνουν λόγο για πωλήσεις άνω των 200.000 μονάδων ετησίως.