Το… πρώτο ραντεβού μιας Aston Martin Valkyrie με τον τυχερό κάτοχό της (video)


H νούμερο #69 Aston Martin Valkyrie, σε σύνολο 150 μονάδων, είναι η μοναδική που θα εγκατασταθεί στη Νορβηγία και τις προηγούμενες ημέρες, ο νέος της κάτοχος είχε την ευκαιρία να τη δοκιμάσει στην πίστα.

  • 31/5/2022

Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής οι πρώτες Aston Martin Valkyrie φτάνουν στα γκαράζ των νέων κατόχων τους και πολλές από αυτές έχουν ήδη αρχίσει τις βόλτες στους δρόμους.

Μία εξ αυτών, η οποία έχει «ντυθεί» με ένα εντυπωσιακό κόκκινο Supernova χρωματισμό, βρίσκεται ήδη στη Νορβηγία και θα είναι η μοναδική που θα κυκλοφορήσει -από τις 150 συνολικά μονάδες που θα παραχθούν- στο οδικό δίκτυο της σκανδιναβικής χώρας.

Ο νέος ιδιοκτήτης της θέλοντας να πάει βήμα-βήμα της σχέση με τον νέο «έρωτά» του διάλεξε για πρώτο ραντεβού την πίστα Rudskogen Motorsenter (μία ώρα έξω από το Όσλο) ώστε να ξεδιπλώσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον τη τρομακτική δύναμη του βρετανικού hypercar.

Μάλιστα έχει ανοίξει λογαριασμό στο Instagram με την ονομασία @valkyrie.supersixtynova τον οποίο ενημερώνει συχνά με υλικό από το «καμάρι» του. Φωτογραφίες από το συγκεκριμένο προφίλ άντλησε και ο επίσημος λογαριασμός της Aston Martin στο Twitter, κάνοντας αναφορά στην πρώτη βόλτα του πελάτη της.

Θυμίζουμε ότι η εξωφρενική δύναμη της Valkyrie προέρχεται από τον V12 της Cosworth που αποδίδει 1.000 PS με δυνατότητα περιστροφής τις 11.000 rpm, ενώ σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες η δύναμη μπορεί να φτάσει τους 1.160 PS και η ροπή τα 900 Nm. Κάθε μονάδα κοστίζει περίπου 3.000.000€ και όλες έχουν ήδη καπαρωθεί από τους νέους ιδιοκτήτες τους. 

O φωτογράφος Kyle Meyr είχε την ευκαιρία να βρεθεί στην πίστα και να "συλλάβει" με τον φακό του το εντυπωσιακό hypercar. Απολαύστε το...

Πηγή/Φωτογραφίες: Kyle Meyr