Το πρώτο σπίτι από το IKEA είναι πάνω σε τροχούς!


Αν το σπίτι των ονείρων σας είναι εκείνο που μπορεί να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, τότε η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων IKEA έχει τη λύση.

  • 14/11/2020

Ήταν θέμα χρόνου η IKEA να εγκαταλείψει, έστω και προσωρινά, εκείνο που γνωρίζει ίσως καλύτερα απ’ οποιοδήποτε άλλον να κάνει -να προσφέρει λύσεις επίπλωσης αλλά και διακόσμησης για κάθε σπίτι και για κάθε τσέπη- και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της κατασκευάζοντας το δικό της σπίτι.

Όχι ένα οποιοδήποτε σπίτι αλλά ένα κουκλίστικο και το σημαντικότερο «πράσινο» διαμέρισμα 17,7 τετραγωνικών μέτρων το οποίο και τοποθέτησε πάνω σε τροχούς. Το πρώτο σπίτι του IKEA βασίζεται στο Vista Boho XL που κατασκευάζει η Escape Home.

Η χρήση φυσικών πρώτων υλών και υλικών που αποτελούν προϊόν ανακύκλωσης αποτέλεσε προτεραιότητα για το IKEA, θέλοντας να δημιουργήσει ένα… σπιτικό με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τα φωτοβολταϊκάπάνελ της οροφής, η τουαλέτα κομποστοποίησης καθώς και το σύστημα θέρμανσης νερού, καθιστούν το σπίτι του IKEA αυτόνομο, όπως οφείλει να είναι ένα αυθεντικό τροχόσπιτο.

Φυσικά, ο εξοπλισμός του σπιτιού προέρχεται από την ανεξάντλητη γκάμα προϊόντων του ΙΚΕΑ, το οποίο ούτως ή άλλως ειδικεύεται στην άριστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων προσφέροντας έξυπνες και πρακτικές λύσεις.

Για την ώρα έχει κατασκευαστεί μόλις ένα τροχόσπιτο από την IKEA το οποίο μάλιστα πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έναντι 63.350 δολαρίων, ενώ παραμένει άγνωστο αν η κατασκευή σπιτιών θα αποτελέσει τη νέα δραστηριότητα της σουηδικής φίρμας ή αν η συγκεκριμένη δημιουργία θα είναι η μοναδική που θα φέρει την υπογραφή των Σουηδών.