Το πρωτοποριακό InnoDrive σύστημα της Porsche 911 Turbo S (βίντεο)


Η καινούρια Porsche 911 Turbo S δεν είναι μόνο ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής αλλά και από τα πιο εξελιγμένα. Σε ένα διαφωτιστικό βίντεο, η γερμανική εταιρία μας εξηγεί πως λειτουργεί το νέο σύστημα InnoDrive.

  • 8/4/2020

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η 911 αποτελεί το πιο αειθαλές σπορ αυτοκίνητο, με ηλικία άνω των 55 ετών! Σε αυτούς συγκαταλέγεται η αισθητική της, ο χαρακτήρας που βγάζει στο δρόμο και η τεχνολογία που ενσωματώνει. Αναφερόμενοι συγκεκριμένα στην ισχυρότερη εκδοχή της, 911 Turbo, πρόσφατα δημοσιεύσαμε ένα μικρό βίντεο της Porsche που παρουσίαζε περιληπτικά τα διάφορα καλούδια που φέρνει η νέα γενιά.

Μεταξύ αυτών βρισκόταν και το InnoDrive, το οποίο παρουσιάζεται πιο αναλυτικά στο σημερινό βίντεο. Πρακτικά, μιλάμε για ένα πρωτοποριακό σύστημα πρόβλεψης του τι έπεται στην πορεία του αυτοκινήτου, ώστε να το προσαρμόζει αναλόγως. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγει από αισθητήρες, κάμερες, radar και υψηλής ανάλυσης στοιχεία του συστήματος πλοήγησης. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα όρια ταχύτητας του δρόμου, το πόσο κλειστή ή ανοικτή είναι η επόμενη στροφή, ακόμα και το αν πλησιάζει η έξοδος που θα πρέπει να στρίψει ο οδηγός, το InnoDrive μπορεί να προσαρμόζει την ταχύτητα και να ρυθμίζει αντίστοιχα τη συμπεριφορά του κιβωτίου.

Το σύστημα αυτό βασίζεται επάνω στο adaptive cruise control του αυτοκινήτου, ενώ συνδυάζεται επίσης με το Active Lane Control. Αρκετά όμως με τα λόγια. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε πατώντας το Play.