Το πρωτότυπο Nissan IMk δείχνει πως θα είναι τα citycars (video)


Πρόκειται για ένα concept που θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/10/2019

H Nissan το περιγράφει ως τον «ιδανικό αστικό επιβάτη» που εισάγει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Timeless Japanese Futurism». Όπως γίνεται αντιληπτό αν προκύψει κάποιο μοντέλο παραγωγής αυτό θα είναι αναμφίβολα ηλεκτρικό και με ιδιαίτερα κόμπακτ διαστάσεις. Ειδικά στο πλάτος αφού οι Ιάπωνες δείχνουν να προτιμούν τόσο στενά αυτοκίνητα, όπως έχουμε δει κατά καιρούς τα γνωστά k-cars.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ανάλογα φουτουριστική με έντονα μινιμάλ άποψη. Πέρα από το κλασικό τιμόνι όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι ψηφιακά όπως οι δύο οθόνες μπροστά από τον οδηγό με ένα διάφανο κάλυμμα και ολογραφικές ενδείξεις. Μια λωρίδα διατρέχει το ταμπλό και εκτείνεται έως τις πόρτες έχοντας και κρυφό φωτισμό.

Τα εμπρός καθίσματα είναι ενιαία αφού απουσιάζει η κεντρική παραδοσιακή κονσόλα. Κάτι που θα δούμε να συμβαίνει σε αρκετά ηλεκτρικά παραγωγής αφού πρακτικά δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ή άξονας μετάδοσης. Ανάμεσα στις τεχνολογίες του IMk περιλαμβάνεται το σύνολο υποβοήθησης ProPilot 2.0 με εξελιγμένη αυτόνομη οδήγηση

Προς το παρόν οι Ιάπωνες δεν έχουν ανακοινώσει κάποια πληροφορία για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης ή τις προδιαγραφές των μπαταριών. Πάντως, βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και ίσως σε αυτή να βασιστεί και το δεύτερο (μετά το Leaf) ηλεκτρικό που ετοιμάζει η εταιρία. Επίσης υπάρχει συμβατότητα με το σύστημα Nissan Energy Share με ανταλλαγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του δικτύου ηλεκτροδότησης.