Το πρωτότυπο Project Black S της Infiniti θα είναι στο Παρίσι


Οι κατασκευαστές που έχουν και ομάδες F1 εκμεταλλεύονται την εμπειρία και την υβριδική τεχνογνωσία τους για (γρήγορα) μοντέλα παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/9/2018

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Infiniti, της μάρκας πολυτελείας στη Nissan, το καινούργιο της πρωτότυπο, το Project Black S που θα παρουσιάσει στο Παρίσι θα διαθέτει τεχνολογία από την F1. Την οποία παρέχει η ομάδα της Renault Sport F1, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο.

Το Project Black S βασίζεται στο Q60 Red Sport 400, ενώ για την περίσταση ο V6 των 3.000 cc με τον κωδικό VR30 και τα δύο turbo θα είναι μέρος μια διπλά υβριδικής μονάδας πρόωσης η οποία θα διαθέτει και ένα πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το οποίο θα αποτελείται από τρεις ξεχωριστές μονάδες: μια στα φρένα που θα αξιοποιεί την κινητική ενέργεια και δύο στα turbo που θα εκμεταλλεύονται τη θερμότητα που θα εκπέμπεται από τα καυσαέρια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει δώσει η Nissan στη δημοσιότητα η συνδυαστική ισχύς θα ανέρχεται σε 571 PS, που θα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα 0-100 km/h σε λιγότερο από 4 sec. Η Renault Sport F1 παρείχε τη βοήθειά της και στην αεροδυναμική εξέλιξη του Project Black S, το οποίο θα διαθέτει μια πίσω αεροτομή που βοηθά με τη σειρά της ώστε το αεροδυναμικό προφίλ του μοντέλου να είναι ανάλογο με αυτό του μονοθεσίου της F1 στη Μόντσα.